Het lijkt erop dat JavaScript is uitgeschakeld. Schakel dit in om ervoor te zorgen dat deze website correct werkt.

Zo kies je de juiste beha

Anja
2 min read

De beha, voor veel vrouwen een onmisbaar item in hun kledingcollectie. Je hebt ze in alle soorten en maten. Maar hoe weet je nu of je de juiste bh in huis hebt? Hieronder  een paar tips om te zien of je de juiste beha hebt.

Uitpuilen

Puilen je borsten boven je bh uit? Dan is je beha waarschijnlijk te klein (tenzij het een flinke push-upbeha is). Ook is het niet de bedoeling dat je borsten er aan de onderkant of zijkant uitsteken.

Achterkant te hoog

Gaat de achterkant van je beha omhoog? Waarschijnlijk draag je een bh met een te grote omvang. De achterkant hoort ongeveer op dezelfde hoogte te zijn als de voorkant.

Borstkas

Tussen je beha zit een stukje dat rust op je borstbeen. Dit stukje stof moet gewoon plat op je borstbeen liggen. Is dit niet het geval, dan is je beha waarschijnlijk een maatje te groot.

Test

Als je echt zeker wilt zijn dat je de juiste beha hebt kun je de zogeheten ‘schudtest’ doen. Dit werkt als volgt: doe je beha aan en buig naar voren, schud vervolgens je bovenlichaam heen en weer. Als je weer rechtop gaat staan, dan horen je borsten nog op hun plek te zitten.

Zo bereken je de juiste beha maat

Door Anja

Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…

Lees Meer ...

Logo Gezond

Meest gedeeld

Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…