Kan jouw klassieke puree wel eens een upgrade gebruiken? Probeer dan eens deze puree met zoete aardappel en wortel. Lekker met een stukje vis of vlees en een extra portie groenten!
Ingrediënten voor 4 personen
- 750 gram zoete aardappelen
- 250 gram wortels
- 1 blokje kippenbouillon
- 1 theelepel kaneel
- 40 gram Becel ProActiv Délice
Bereiding:
- Schil de zoete aardappels en wortels. Snijd de aardappels in blokjes van 1 à 2 cm en de wortels in dunne plakjes of kleine blokjes.
- Vul een pot met de zoete aardappels en wortels en voeg water toe tot zo’n 2 cm boven de ingrediënten.
- Voeg het bouillonblokje toe en zet de pot op het vuur.
- Wanneer alles gaar is (als je er makkelijk een vork in kunt prikken), giet je de pot af. Doe dit boven een schaal zodat je het vocht opvangt.
- Gebruik een stamper om je zoete aardappels en wortels te pureren.
- Voeg de kaneel toe en roer goed door. Als je de puree iets te droog vindt, kun je terug wat vocht van het afgieten toevoegen (een paar lepels).
- Meng ten slotte de Becel ProActiv Délice onder je puree om hem lekker smeuïg te maken.
Smullen maar!