Het lijkt erop dat JavaScript is uitgeschakeld. Schakel dit in om ervoor te zorgen dat deze website correct werkt.

10 anti-stress supplementen

Camille
3 min read

Stress is grotendeels mentaal, maar je lichaam en de stoffen die je binnenkrijgt, spelen toch ook een grote rol. Er zijn meerdere supplementen die je helpen om stress te verminderen en om beter met stress om te kunnen gaan. Benieuwd welke supplementen dit zijn? Lees snel verder.

1: Omega 3-vetzuren

Uit onderzoek blijkt dat omega 3-vetzuren de effecten van stress en angst aanzienlijk kunnen verminderen. Tijdens een onderzoek werd een vermindering van maar liefst 20% vastgesteld.

2: Vitamine B

Deze vitamine helpt tegen stress en angst. Dit effect is zelfs zo sterk dat vitamine B8 even effectief bleek te zijn als angstmedicatie bij mensen die lijden aan paniekaanvallen, depressie en OCD. Daarnaast ondersteunt vitamine B6 de werking van de bijnieren en vitamine B3 is belangrijk voor de aanmaak van serotonine.

3: Vitamine C

Ook vitamine C helpt bij het verminderen van angst en stress. Het is onder andere belangrijk voor het goed functioneren van de bijnieren en hersenen.

4: Vitamine E

Vitamine E speelt een belangrijke rol bij de zuurstoftoevoer naar de hersenen. Deze zuurstoftoevoer is van groot belang bij het voorkomen en verminderen van stress en angst.

5: Magnesium

Magnesium wordt niet voor niets het anti-stress mineraal genoemd. Het maakt je rustig en het ondersteunt je zenuwsysteem. Ook kan dit mineraal helpen om minder angstig te worden.

Doordat je lichaam meer magnesium gebruikt als je stress hebt, kan er een tekort ontstaan. Dit magnesiumtekort zorgt er vervolgens weer voor dat je minder goed met stress om kunt gaan. Zo kom je in een vicieuze cirkel terecht. Een magnesiumtekort kan daarnaast ook vermoeiheid, hoofdpijn, prikkelbaarheid, duizeligheid en zelfs depressies veroorzaken.

6: Kalium

Kalium is een ander mineraal met een anti-stresswerking. Kalium heeft namelijk een positief effect op je bijnieren. Je bijnieren spelen een cruciale rol bij het reguleren van stress.

7: GABA

GABA is een aminozuur dat je waakzaamheid verhoogt en er tegelijkertijd voor zorgt dat je ontspant en minder angstig bent.

8: Valeriaan

Valeriaan zorgt ervoor dat GABA zijn werk in de hersenen beter kan doen. Ook verbetert valeriaan de nachtrust.

9: Tryptofaan

Serotonine is een neurotransmitter die gevoelens van stress en angst vermindert. Voor de aanmaak van serotonine heeft je lichaam tryptofaan nodig.

10: Lactium

Lactium is een supplement dat van een melkbestanddeel gemaakt wordt. Het helpt bij het verminderen van het stresshormoon cortisol.

Natuurlijk kan je naast het nemen van supplementen nog meer doen om stress te voorkomen en verminderen. Probeer bijvoorbeeld ook ontspanningsoefeningen te doen, maak regelmatig een ontspannende wandeling door de natuur of leer te genieten van het 'nu' met mindfullness.

Door Camille

Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…

Lees Meer ...

Logo Gezond

Meest gedeeld

Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…