Het lijkt erop dat JavaScript is uitgeschakeld. Schakel dit in om ervoor te zorgen dat deze website correct werkt.

10 dingen die jonge ouders niet begrijpen

Bram
3 min read

Jonge ouders staan voor een moeilijke opdracht, een baby opvoeden tot een gelukkige volwassene. Het prille begin van ouderschap is een zware periode. Deze 10 dingen begrijpen jonge ouders (nog) niet.

1. Dat je niet naar de dokter moet gaan als je kind zich even verslikt

Als jonge ouder is het normaal dat je bezorgd bent om je kleine spruit. Hoe kan je ook anders? Soms zijn jonge ouders echter overbezorgd. Het kan heus geen kwaad als je kind zich even verslikt. Geen paniek dus!

2. Waarom iedereen plots opvoedingsadvies heeft

Al die goedbedoelde opvoedingsadviezen zijn voor sommige ouders een ware hel. Is het zo moeilijk om erop te vertrouwen dat jonge ouders wel weten waar ze mee bezig zijn?

3. Dat deze moeilijke tijd maar tijdelijk is

Slapeloze nachten, huilbuien en de eerste buikkrampjes. Soms zijn jonge ouders helemaal uitgeput. Het doet dan goed om eens te horen dat het allemaal maar tijdelijk is.

4. Dat ze goed bezig zijn, de perfecte ouder bestaat niet!

Als jonge ouder fantaseer je erover om de perfecte mama of papa te zijn. Soms kunnen ze niet voldoen aan hun eigen idealen. De perfecte ouder bestaat niet, jullie zijn goed bezig!

5. Dat het niet cool is om facebook te bombarderen met baby foto’s

Je baby is de mooiste van de wereld, we begrijpen het. Maar elk kwartier een nieuwe foto van je spruit op facebook plaatsen is misschien een beetje teveel van het goede.  Probeer je baby foto’s te beperken tot één per dag.

6. Tijd voor jezelf is levensnoodzakelijk

Jonge ouders denken soms dat ze alles zelf moeten doen, maar op tijd hulp inschakelen van vrienden en familie is erg belangrijk.

7. Dat vrienden zich soms wel eens in de steek gelaten voelen

Je hebt het erg druk waardoor je nog maar weinig kan afspreken met vrienden. Probeer hen toch eens te bellen, ze zullen het leuk vinden je nog eens te horen.

8. Dat oma en opa hun kleinkind willen verwennen

Oma en opa geven je kind veel te veel suiker en laten het te lang wakker blijven. Probeer het hen te vergeven, daar dienen grootouders nu eenmaal voor.

9. Waarom hun seksleven voorlopig onbestaande is

Je bent moe, er hangt babymelk aan je T-shirt en je voelt je niet bepaald sexy. Het is volkomen normaal dat je seksleven op een laag pitje staat. Geen nood, ook dit gaat over.

10. Dat je het allemaal nog eens opnieuw zou willen doen

Ooit komt er een tijd waarin je vol nostalgie terug kijkt naar je prille ouderschap. Je zal met heimwee terug denken aan het eerste lachje van je baby.

Door Bram

Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…

Lees Meer ...

Logo Gezond

Meest gedeeld

Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…