Het lijkt erop dat JavaScript is uitgeschakeld. Schakel dit in om ervoor te zorgen dat deze website correct werkt.

De 10 leukste activiteiten om samen met je kleinkinderen te doen!

Camille
4 min read

Komen jouw kleinkinderen binnenkort op bezoek? Hier zijn de 10 leukste activiteiten om samen met je kleinkinderen te doen.

1. Een boswandeling maken

Ga met je kleinkinderen naar het park of het bos bij jou in de buurt. Ze zullen helemaal opleven in de natuur. Je kleinkinderen kunnen onderweg schatten verzamelen, bloemen, blaadjes en steentjes bijvoorbeeld. Zo hebben ze een aandenken aan de leuke dag.

2. Samen pannenkoeken, wafels of koekjes bakken

Alle kinderen vinden het leuk om pannenkoeken, wafels en koekjes te bakken. Zeker als ze het gevoel hebben dat ze het allemaal zelf doen. Laat je kleinkind zoveel mogelijk zelf doen, zélfs als dat wil zeggen dat je keuken er straks niet meer zo proper bij zal liggen. Je kleinkind zal super trots zijn op zichzelf wanneer hij/zij het allemaal mag opeten.

3. Waterpret in het zwembad

Trek je zwemkledij aan en ga naar het zwembad. Kies een zwembad waar ook glijbanen aanwezig zijn, je kleinkind zal het fantastisch vinden! Je hoeft ook niet alle wilde activiteiten mee te doen. Bestel een lekker drankje en hou een oogje in het zeil.

4. Een pretpark of kinderboerderij bezoeken

Met een bezoekje aan een pretpark of een kinderboerderij zit je altijd goed. Breng genoeg oud brood mee naar de kinderboerderij, zo kan je kind de dieren eten geven. De kans is groot dat je kleinkind deze dag nooit meer zal vergeten. En vergeet niet om af en toe een foto te maken, ze worden zo vlug groot!

5. Een gezelschapsspel, kaartspel of puzzel

Geniet van een beetje vriendschappelijke competitie met je kleinkind. Veel van de gezelschapsspelletjes die jij vroeger speelde zijn nu nog steeds populair. Denk bijvoorbeeld aan Ganzenbord of Monopolie. Puzzels en kaartspelletjes zijn ook erg leuk! Leer je kleinkind je favoriete kaartspelletje of maak samen een mooie puzzel.

6. Samen knutselen

De meeste kinderen knutselen graag. Met een kleurboek, kleurpotloden, verf, stempels, een schaar, lijm en gekleurd papier kan je veel mooie dingen maken. Heb je een kleindochter? De kans is groot dat ze erg graag wil leren haken, breien of naaien. Handwerk is weer erg populair! Leer het haar, ze zal super fier zijn!

7. Boeken lenen in de bibliotheek

Waarom breng je geen bezoekje aan je plaatselijke bibliotheek? Het is een leerrijke en leuke daguitstap en je leert wat je kleinkinderen interessant vinden. Laat je kleinkinderen een paar boeken kiezen en zoek zelf een leuk voorleesboek. Ook al zijn je sloebers al wat groter, alle kinderen houden ervan als je hen een verhaaltje voorleest!

8. Een fietstocht maken

Trek er samen op uit met de fiets. Je hoeft geen lange fietstocht te maken, ga er even tussenuit. En als je een pauze neemt kan je je kleinkind trakteren op een lekker kinderijsje. Succes gegarandeerd! Of waarom geen fietstochtje maken naar het park of de kinderboerderij? Het is leuk, gezond en zelfs helemaal gratis.

9. Computerlessen organiseren

Als je kleinkinderen al wat ouder zijn dan is de kans groot dat ze beter met een computer overweg kunnen dan jij. Ze zijn er immers mee opgegroeid. Organiseer computerlessen waarbij je kleinkind de leraar is. Draai de rollen eens om! Je kleinkind zal het leuk vinden om eens de rol van leraar te krijgen. Geniet van deze momenten!

10. Leer hen een hobby

Laat je kleinkind kennis maken met je hobby’s. Leer hen vissen, koken, tuinieren, breien, schilderen, fietsen, modelboot bouwen of kaarten. Het maakt helemaal niet uit wat je hobby is, deel het met hen. Kinderen zijn van nature erg nieuwsgierig, ze zullen het leuk vinden om je beter te leren kennen. En misschien delen jullie straks wel dezelfde hobby?

Door Camille

Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…

Lees Meer ...

Logo Gezond

Meest gedeeld

Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…