Het lijkt erop dat JavaScript is uitgeschakeld. Schakel dit in om ervoor te zorgen dat deze website correct werkt.

De leukste Pretparken in Nederland

Camille
3 min read

Bijna alle kinderen vinden het geweldig om naar een pretpark te gaan. Ze kunnen zich de hele dag vermaken in de attracties. En natuurlijk ga je ook een rondje met ze mee, dolle pret voor iedereen. Als je op zoek bent naar een leuk uitje met de kleinkinderen is dit dan ook de nummer één op je lijstje.

Welke pretparken zijn geschikt?

Maar welk pretpark kies je? Tussen de pretparken onderling zijn veel verschillen. Welke je kiest hangt natuurlijk af van je eigen wensen. Er zijn hele grote pretparken met een groot aanbod maar als je van wat meer overzicht houdt kun je ook kiezen voor een wat kleinschaliger park. Ook kan het budget een afweging zijn, zeker als je met meerdere kinderen gaat. De entreeprijzen van sommige parken hakken er aardig in.

Het is voor te stellen dat je liever voor een park kiest met een schappelijke toegangsprijs en waar de kinderen net zoveel plezier zullen hebben. Ook de doelgroep van de parken kan behoorlijk uiteenlopen. Sommige pretparken richten zich op de allerkleinsten, en anderen zijn juist meer voor wat oudere kinderen. Hieronder geven we een overzicht van de beste Nederlandse pretparken en hun doelgroepen:

De Efteling

De Efteling is niet alleen het grootste maar ook populairste pretpark van Nederland. Er is een sprookjesbos wat leuk is voor jong en oud, er zijn attracties voor alle leeftijden maar je kunt ook heerlijk met een bootje het water op. Een veelzijdig park wat eigenlijk altijd een succes is bij alle leeftijden.

Plopsa Indoor

Eén van de nieuwere pretparken in Nederland is Plopsa Indoor. In dit leuke park kunnen de allerkleinsten kennis maken met alle helden van Studio 100. Kabouter Plop, K3, Samson & Gert, ze zijn er allemaal. Succes gegarandeerd.

Drouwenerzand

Dit pretpark is sterk in opkomst en is erg leuk voor kinderen tot een jaar of 13. En het mooiste is dat het park een ‘all inclusive’ concept hanteert. Bij de toegangsprijs inbegrepen is dus ook eten en drinken. En die toegangsprijs is met een bedrag van 12 euro uitzonderlijk laag.

Drievliet

Pretpark Drievliet richt zich op het hele gezin. Dit betekent dat jong en oud hier zich hier prima zullen vermaken. Er zijn voldoende shows en activiteiten voor de kleintjes, maar ook de oudere kinderen zullen aan hun trekken komen in de spannende attracties.

Avonturenpark Hellendoorn

Avonturenpark Hellendoorn is een aantal jaar geleden helemaal vernieuwd. Er zijn talloze leuke en spannende attracties waar vooral de wat oudere kinderen erg van zullen genieten.

Koningin Juliana Toren

Het park Koningin Juliana Toren is een mooi gelegen park met een groot aantal attracties, om precies te zijn 60. Er zijn attracties voor de allerkleinsten maar ook voor kinderen tot een jaar of twaalf. Een leuk gezinspark dus.

Walibi

Zijn je kleinkinderen al wat ouder en houden ze wel van wat spanning en sensatie? Dan is Walibi een absolute topper. Er zijn vele attracties voor jonge maar met name voor de wat oudere kinderen die niet bang uitgevallen zijn.

Duinrell

Dit park is eigenlijk vrij klein maar vooral in trek vanwege het bijzondere zwembad ‘Het Tikibad’. In dit grote zwembad met veel spectaculaire waterattracties zullen zowel kinderen als volwassen zich prima vermaken.

Door Camille

Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…

Lees Meer ...

Logo Gezond

Meest gedeeld

Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…