Het lijkt erop dat JavaScript is uitgeschakeld. Schakel dit in om ervoor te zorgen dat deze website correct werkt.

4 tips voor een voordelig pretpark bezoekje

Camille
3 min read

In België zijn er vele leuke pretparken, waaronder Bobbejaanland, Plopsaland, Bellewaerde, Walibi en zoveel meer. Niets zo leuk als met het hele gezin op uitstap naar een pretpark. Zo kan je je favoriete personages ontdekken in Plopsaland De Panne, genieten van één van de vele achtbanen in Walibi Belgium of de combinatie met dieren ontdekken in Bellewaerde. Elk attractiepark heeft wel iets uniek te bieden. Bovendien zorgen ze ervoor dat zowel de kleintjes als de ouders kunnen genieten van een uitzonderlijk avontuur.

Een  nadeel van zo’n pretpark bezoek, zijn soms de inkom prijzen. Voor een dagje plezier in een attractiepark, zit je toch al gauw aan 20 à 40 euro per persoon. Als je dan als koppel met één of meerdere kinderen de entree moet betalen, kan dat toch behoorlijk oplopen. Maar niet getreurd: er zijn voldoende manieren en tips om flink wat euro’s te besparen op je inkom ticket!

Ga voor een jaarabonnement

Zelfs al breng je niet zo heel erg vaak een bezoek aan één van de pretparken: het kan al snel lonen om te kiezen voor een jaarabonnement. Een entreeticket voor Plopsaland kost zo’n 35 euro. Een Plopsa FunCard (jaarabonnement) ergens rond de 75 euro. Dat wil zeggen dat het vanaf 3 bezoekjes al voordeliger is om zo’n abonnement te nemen.

Bovendien hoef je daarom niet elke keer naar Plopsaland te gaan. Je abonnement is tenslotte ook geldig voor de andere Plopsa parken. Maar wat sommigen niet weten: je krijgt met zo’n abonnement ook vaak een flinke korting (tot wel -50%) op de entree voor andere parken.

Bestel je tickets online

Het lijkt tegenwoordig misschien nogal logisch: maar als je je pretpark tickets online bestelt, ontvang je vrijwel altijd enkel euro’s korting. En dat enkel en alleen omdat je ze online hebt aangekocht. Je zou ervan verschieten hoeveel mensen nog gewoon betalen aan de kassa en zo flink wat euro’s teveel betalen. Bovendien kan je vaker en vaker met een smartphone ticket binnen, zodat je ook nog eens de lange wachtrijen aan de kassa kan ontlopen.

Bied mee op veilingen voor tickets

Het is relatief nieuw, maar nu toch ook al enige tijd ingeburgerd in België: online veilingen. Het concept is erg simpel: deze website verloten pretpark tickets en je kan vaak bieden vanaf €1. Uiteraard loopt het bod vrijwel altijd wat hoger op, maar je zal altijd een stuk minder betalen voor je entreetickets. Via onze collega’s van Pretparkdeals, ontdek je hoe je ervoor kan zorgen dat je jouw veiling kan winnen.

Scoor korting via deals en kortingscodes

De pretparken proberen zoveel mogelijk mensen te lokken naar hun attractiepark en dat liefst het hele jaar door. Door middel van unieke aanbiedingen, acties en kortingscodes, proberen ze je over de streep te trekken. Zo vind je geregeld wel een promotiecode voor Plopsa of een speciale aanbieding voor Bobbejaanland, waarbij je de helft betaalt voor tickets. Dankzij Pretparkdeals.be ontdek je alle aanbiedingen in één handig overzicht én mis je geen enkele korting. Zo kan je steeds extra voordelig naar je favoriete pretpark vertrekken.

Veel plezier!

Door Camille

Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…

Lees Meer ...

Logo Gezond

Meest gedeeld

Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…