Het lijkt erop dat JavaScript is uitgeschakeld. Schakel dit in om ervoor te zorgen dat deze website correct werkt.

De 10 mooiste bezienswaardigheden in België

Milan
4 min read

België is niet groot, maar er is genoeg te zien en te beleven. Dus waarom zou je moeilijk doen en kilometers ver reizen? Wij hebben onze 10 favoriete bezienswaardigheden voor jou op een rijtje gezet.

Brugge

Het historische stadje Brugge moet je eens in je leven gezien hebben. Aan de omvang van de stad zou je het niet zeggen, maar Brugge was in een ver verleden één van de belangrijkste steden van Europa. De welvaart en rijkdom van toen zien terug in het uiterlijk van de stad. Je vindt er vele schitterende gebouwen, straten, pleinen en musea waarin je kennis kunt maken met het verleden.

Antwerpen

Zeg je België, dan zeg je Antwerpen. En omdat er de laatste tijd een aantal vervelende gebeurtenissen plaatsvonden zou je bijna vergeten hoe speciaal deze stad eigenlijk is. Ook Antwerpen is een stad met veel geschiedenis. De stad kende veel rijkdom en de weelderige gebouwen getuigen van dit verleden.

Je kunt er vele musea bezoeken en gebouwen bouwen bezichtigen. Maar daarnaast kun je in Antwerpen ook veel andere leuke dingen doen. De stad staat bekend als een modemekka en je kunt hier dus fantastisch shoppen in één van de leuke designerboetieks.

Flanders Fields Museum

België speelde in militair opzicht een belangrijke rol in de tijd van de Eerste Wereldoorlog. Een groot deel van de (loopgraven)oorlog werd op Belgisch grondgebied uitgevochten en dit heeft diepe sporen nagelaten. In het Flanders Fields Museum kun je alles te weten komen over deze oorlog. Ook leer je op een interactieve manier alles over het verloop van de oorlog en het effect wat dit had op het land.

De Belgische kustplaatsen

België ligt aan de Noordzee en heeft een mooie kuststrook. Wat de Belgische Kust extra bijzonder maakt is het feit dat hier een aantal zeer oude badplaatsen zijn. In het verleden verzamelde de Europese elite zich in deze steden voor een aangenaam zomerverblijf. Deze plaatsen ademen nog steeds de sfeer van toen en zijn beslist een bezoekje waard.

Bierbrouwerijen

Iedereen weet dat België bekend staat als een echt bierland. En het was dan ook onvermijdelijk dat de bierbrouwerijen in deze lijst moesten eindigen. In het land worden talloze verschillende bieren geproduceerd, en veel brouwerijen kun je ook bezoeken. In deze brouwerijen kun je met eigen ogen zien hoe de bieren nog steeds met ouderwetse methodes worden gebrouwen.

Grote Markt van Brussel

Brussel is uiteraard een belangrijke Belgische stad. Het absolute hoogtepunt van de stad is echter de Grote Markt. Dit centraal gelegen plein stamt uit de elfde eeuw en staat sinds 1998 op de Werelderfgoedlijst. Op dit plein vindt je een aantal van de beroemdste bezienswaardigheden van Brussel: het oude Stadhuis, het Broodhuis en een aantal mooie historische gildehuizen. In het Broodhuis is tegenwoordig een museum gevestigd waarin je alles te weten kunt komen over de geschiedenis van de stad.

De Ardennen

De Ardennen mogen zeker niet ontbreken in het lijstje van mooiste bezienswaardigheden. Het natuurgebied Ardennen is een bosrijk laaggebergte. In dit schitterende stukje natuur kun je allerlei mogelijke avonturen beleven. Je kunt er heerlijk wandelen, fietsen, kajakken, paardrijden, kanoën en nog veel meer. In de winter kun je er zelfs langlaufen. Dus heb je wel zin in een uitdaging? Dan vindt je in dit mooie natuurgebied alles wat je zoekt.

Belforten

In België staan een groot aantal Belforten. Belforten zijn middeleeuwse wachttorens met een stormklok. De Belforten van België zijn bijzonder omdat ze in de middeleeuwen van grote betekenis waren voor de omgeving. Ook geven ze een prachtige aanblik en staan onder meer daarom ook op de Werelderfgoedlijst van Unesco. De Belforten zijn bijna allemaal toegankelijk voor het publiek.

Atomium

Brussel staat ook bekend om het Atomium, een groot en indrukwekkend bouwwerk. Het Atomium werd in 1958 ontworpen door André Waterkeyn ter ere van de Wereldtentoonstelling van dat jaar. Het Atomium niet alleen van buiten maar ook van binnen bekijken. Vanuit de bovenste bol heb je een magisch uitzicht over Brussel.

Technopolis

In België vindt je meerdere leuke attractieparken voor jong en oud. Eén van de meeste vernieuwende parken is Technopolis in Mechelen. Technopolis is geheel gewijd aan wetenschap en techniek en is ook één van de leukste bezienswaardigheden in België. Door middel van proeven, demonstraties en filmpjes kom je alles te weten over belangrijke ontdekkingen en theorieën.

Door Milan

Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…

Lees Meer ...

Logo Gezond

Meest gedeeld

Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…