Het lijkt erop dat JavaScript is uitgeschakeld. Schakel dit in om ervoor te zorgen dat deze website correct werkt.

De leukste uitstapjes met de kinderen

Camille
3 min read

Wat is er leuker dan met de kinderen of kleinkinderen een lekker dagje weg? Wij hebben speciaal voor jou een overzichtje gemaakt met de leukste uitstapjes voor jong en oud:

Het Speelplein in Bomal

In Bomal vind je een prachtige speeltuin waar zowel kleine als grotere kinderen zich naar hartenlust kunnen uitleven. Ook is er een recreatiegelegenheid waar je mag barbecueën. Als het mooi weer is kun je hier dan ook heerlijk picknicken. Elke zondagmorgen is er naast de speeltuin een markt waar je leuke dingen kunt scoren. Een leuk uitje, ook voor de volwassenen.

De wereld van Kina: De Tuin

De wereld van Kina: De Tuin is een natuurmuseum voor alle leeftijden. In de tuin leer je van alles over de 1500 aanwezige plantensoorten. Je ontdekt welke planten geneeskrachtig zijn en welke planten gebruikt kunnen maken voor het maken van verf. In het museum zelf leer je ook van alles over de bij. Je leert hoe ze leven en je kunt ze door een glazen kast bekijken, zonder dat je hierbij het gevaar loopt om geprikt te worden. Verder kun je griezelen in de bijzondere spinnenzaal. Je vindt er tientallen vogelspinnen die je de rillingen over je rug laten lopen. Een leuk en spannend uitje voor alle leeftijden.

Bobbejaanland, ’t plezantste land

Bobbejaanland is één van de leukste pretparken van Europa. De ene attractie is nogleuker en spannender dan de andere. Ga in de één van de wilde achtbanen of laat je in de lucht slingeren met de vervaarlijke ‘Sledge Hammer’. Ook voor de kleintjes valt hier genoeg te beleven. Een uitstapje naar Bobbejaanland is een hit bij groot en klein.

Boudewijn Seapark!

In dit prachtige zeepark maak je kennis met dolfijnen in een betoverende show. Verbaas je over hun schitterende sprongen en laat je meeslepen door het verhaal van ‘Dolphin Bay Adventure’. In het zeeleeuwentheater beleef je een spannend avontuur met piraten en de zeeleeuwen zullen je beslist laten lachen met hun grappige capriolen. In Boudewijn Seapark kun je niet alleen genieten van de dieren maar ook van een twintigtal leuke attracties met een waterthema. Wat dacht je van de rollercoaster ‘Orca Ride’ of misschien een tochtje met de piratenboot ‘Sancta Maria’? Een dagje in Boudewijn Seapark is altijd geslaagd.

Bezoekerscentrum ‘De Lambiek’

De traditionele lambiekbieren worden op authentieke wijze gebrouwen. In het bezoekerscentrum kom je alles te weten over het gistingsproces, de smaken, geuren en de textuur van het bier. Een leerzaam uitje wat ook door de volwassenen zeer gewaardeerd zal worden.

Familiepark De Sierk

Heb je altijd al eens willen weten hoe het voelt om een circusartiest te zijn? In Familiepark De Sierk kun je het gaan ontdekken. In dit bijzondere park leer je koorddansen en levensechte nepleeuwen temmen. En dit is niet alleen leuk voor kinderen, ook de volwassenen kunnen zich uitleven. Een creatief en fantasierijk uitje voor jong en oud.

Diamantmuseum Brugge

Bij het slijpen van een diamant komt heel wat kijken. In Diamantmuseum Brugge leer je alles over het proces en kun je het ook met eigen ogen zien bij één van de demonstratieshows. In het museum leer je ook hoe diamanten worden ontgonnen en verwerkt. Brugge kent een lange geschiedenis op het gebied van diamanthandel en ook hier wordt veel aandacht aan besteedt. Een leuk en vooral leerzaam uitje voor alle leeftijden.

Door Camille

Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…

Lees Meer ...

Logo Gezond

Meest gedeeld

Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…