Het lijkt erop dat JavaScript is uitgeschakeld. Schakel dit in om ervoor te zorgen dat deze website correct werkt.

Leuke wandelingen en uitstapjes in de natuur met de kinderen

Camille
3 min read

Ben je op zoek naar een leuk uitstapje om te doen met de kinderen? Waarom dan niet eens samen de natuur in trekken? Genieten van de frisse buitenlucht en lekker actief bezig zijn. En er zijn tal van wandelingen en activiteiten die leuk zijn voor jong en oud. Wij hebben er vast een aantal voor je verzameld.

Varen naar eendenkooi Naardermeer.

Het Naardermeer is een beschermd gebied en het oudste natuurmonument van Nederland. In dit gebied vindt je tal van broedende aalscholvers. Met een fluisterboot vaar je over het meer terwijl een gids je alles verteld over alle bijzondere dieren en planten die je tegenkomt. Een bijzondere ervaring die leuk en leerzaam is voor zowel kinderen als volwassenen.

Paddenstoelen ontdektocht Dwingelderveld

Onder leiding van een gids ga je naar de Anserdennen. Hier maak je kennis met de meest wonderlijk paddenstoelen. De natuurgids leert je hoe je de verschillende paddenstoelen kunt herkennen en waar ze groeien.

Plezier maken in Speelnatuur ’s-Graveland

Is een wandeling alleen niet genoeg? Kom dan eens langs bij Bezoekerscentrum Gooi en vechtstreek. Hier kunnen de kinderen naar hartenlust spelen in een gebied van een halve hectare. Ouderwets bomenklimmen en er is een heuse boomhut. De allerkleinsten kunnen zich vermaken op de kleinere speelplaats.

Zoeken naar pootafdrukken in de modder

Bij Bezoekerscentrum Nieuwkoopse Plassen kun je een gratis speurtocht ‘Pootafdrukken in de modder’ halen. Met elkaar ga je in het bezoekerscentrum de juiste pootafdrukken bij de foto’s van de dieren plaatsen. Als de juiste afdruk bij het juiste dier staat ga je de pootafdruk zelf na tekenen. Je zult ontdekken dat je hier heel wat van opsteekt en in het vervolg zelf pootafdrukken begint te herkennen.

Een spannende avonturenroute in het Harderbos

Met jong en oud een uitdagende wandelroute lopen. Gezellig, maar ook hartstikke spannend. Tijdens de tocht van 4,5 kilometer moet je allerlei spannende obstakels overwinnen. Een vlonderpad, een trekpontje, een toren en zelfs een wiebelbrug.

Dierenmanieren bij de Oisterwijkse Bossen en Vennen

Bij de Oisterwijkse Bossen en Vennen kun je met de kinderen een leuke en informatieve speurtocht doen waarbij je alles leert over dierenmanieren. ‘Dierenmanieren’ staat gelijk aan de manier waarop een dier overleefd. Samen voer je allerlei opdrachten uit waarbij je in de huid kruipt van het dier. Je leert jezelf te camoufleren en te luisteren als een echte vleermuis.

Doe Het Stippelpad

In het Waterloopbos kun je met de allerkleinsten het Stippelpad lopen. Door simpele opdrachten te doen tijdens een korte route leren de kleuters allerlei leuke dingen over lieveheersbeestjes en de natuur in het algemeen.

Ga zelf fruit plukken in een boomgaard

Wat is er leuker dan zélf je eigen fruit plukken? Aan de noordwestkant van de Zwaakse Weel is het mogelijk. In een oude boomgaard kun je daar in het najaar samen met de kinderen het lekkerste fruit van de bomen plukken. Zo leren de kinderen zelf waar hun eten vandaan komt en het is ook nog eens heel leuk om te doen.

Speur naar insecten tijdens de Bzzzzpeurtocht

Bij Bezoekerscentrum Brunssummerheide kun je voor een zacht prijsje een leuke speurtocht kopen. Tijdens deze tocht ga je met de kinderen op zoek naar de allerkleinste beestjes om ons heen. Bij de speurtocht zitten opdrachtkaartjes waarmee je spelletjes kunt doen.

Door Camille

Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…

Lees Meer ...

Logo Gezond

Meest gedeeld

Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…