Het lijkt erop dat JavaScript is uitgeschakeld. Schakel dit in om ervoor te zorgen dat deze website correct werkt.

De 10 mooiste old-school babynamen voor jongens

Bram
2 min read

Oude namen zijn terug van weggeweest. Dat is niet verwonderlijk, ze zijn superschattig en zullen altijd mooi blijven. Wij zetten de 10 mooiste babynamen op een rijtje. Ben jij nog op zoek naar een mooie babynaam of ken je een trotse eigenaar van een van deze namen? Ontdek hier de naambetekenis!

1.Luis

Louis is als babynaam erg populair, en dat verbaast ons niets. Het is een mooie tijdloze Franse jongensnaam met een stoere betekenis, namelijk ‘beroemde krijger’.

2.Arthur

Arthur is een bekende Engelse jongensnaam die erg populair is. De naam betekent ‘beer’ of ‘steen’ en verwijst naar kracht en moed.

3.Jules

Ook de naam Jules krijgt meer en meer aandacht van kersverse ouders. Het is een Franse naam met een grappige betekenis: ‘jongeling met licht gezichtshaar’.

4.Théo

Théo is een Griekse jongensnaam en stamt af van de naam ‘Theodorus’. Dat betekent niets minder dan ‘Geschenk van God’ of ‘vriend van God’. Kan het nog mooier?

5.Tuur

Deze mooie korte naam klinkt vrolijk en stoer. Het is een afkorting van het Keltische ‘Arthur’ en het betekent ‘beer’. In het Welsh betekent de naam ‘held’ en in het Oudnoors ‘arend’. Een betekenisvolle prachtige naam!

6.Oscar

Oscar is een mooie Engelse naam en betekent ‘liefhebber van herten’. Kan het nog schattiger? In het Germaans betekent deze naam ‘God’ en ‘Speer’.

7.Lucien

Deze mooie Franse naam heeft een mooie en simpele betekenis, namelijk ‘licht’. Een eenvoudige prachtige naam!

8.Emile

Ook de naam Emile komt meer en meer voor op geboortekaartjes. Het is een mooie naam met een lieve betekenis, namelijk ‘zacht en vriendelijk’.

9.Léon

Léon betekent in het Grieks en Latijn ‘leeuw’. In het Germaans betekent de naam ‘donder’. Het is een korte mooie naam met een krachtige betekenis.

10.Clément

Deze Franse jongensnaam heeft een schattige betekenis: ‘meevoelend en zachtaardig’. Kan het nog mooier?

Door Bram

Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…

Lees Meer ...

Logo Gezond

Meest gedeeld

Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…