Het lijkt erop dat JavaScript is uitgeschakeld. Schakel dit in om ervoor te zorgen dat deze website correct werkt.

10 redenen waarom je met een barman MOET daten

Anja
5 min read

Een barman daten heeft vele voordelen! 10 zelfs, om exact te zijn! Waar wacht je op?

1. Hij kan snel een afspraakje plannen

Als je met een barman gaat daten dan zal het je in de regel niet veel tijd kosten om een datum te prikken. De meeste mensen die achter de bar staan hebben immers erg flexibele werkuren. Bovendien is het ook meestal geen probleem om een bardienst te ruilen met een sympathieke collega. Je hoeft dus meestal niet lang te wachten om je barman beter te leren kennen en te genieten van zijn gezelschap.

2. Hij is stressbestendig

Als je achter de bar werkt dan krijg je van tijd tot tijd te maken met een heleboel stress. Een barman kan op dat gebied dan ook wel tegen een stootje. Hij zal dan ook niet gaan flippen als je een paar minuutjes later bent op jullie date of gedurende jullie afspraakje zich gedragen als een nerveuze parkiet. In elke situatie weet een barman zich immers aan te passen en zelfs te vermaken.

3. Hij is heel charmant

Een barman is beroepsmatig gewend om veel te praten met klanten van allerlei pluimage. Hij is dan ook niet verlegen uitgevallen en zal er alles aan doen om het iedereen naar de zin te maken. Tijdens een date zal hij dat dan ook zeker voor jou willen doen. Hij zal je doorgaans helemaal in de watten leggen en ervoor zorgen dat het je aan niets zal ontbreken.

4. Drank is zijn vakgebied

Een barman hoeft maar één blik op de drankkaart te werpen om een goede keuze te maken. Niet alleen voor zichzelf, maar ook voor jou kan hij het meest ideale drankje bestellen. De keuze van een lekker biertje, wijntje of cocktail is dan ook volkomen veilig in zijn handen. Bovendien zal hij niet snel dronken worden omdat hij al een training van enkele achter op zijn cv zou kunnen schrijven. Een licht aangeschoten barman zal dan ook het enige zijn dat je zou kunnen verwachten als jullie samen op date gaan.

5. Dronken gelal is bekend voor hem

Tijdens zijn werk zal een barman regelmatig te maken krijgen met dronken mensen. De praat die zij hebben is dan ook bekend voor hem. Wanneer jij tijdens jullie afspraakje een beetje dronken wordt en rare dingen gaat zeggen, zal hij dit zeker met een korreltje zout nemen. Bovendien zal hij je op een subtiele manier te kennen geven dat je volgende drankje beter alcoholvrij kan zijn.

6. Hij is een echte entertainer    

Beroepsmatig zal een barman gewend zijn om mensen te vermaken. Je date kan dan ook bijna niet saai worden. Hij zal er bijvoorbeeld alles aan doen om je aan het lachen te maken en je te amuseren met verhalen over de dingen die hij vanachter de bar gade heeft kunnen slaan. Tijdens zijn werk heeft hij namelijk voor de meest vreemde situaties gestaan waar hij je maar al te graag tot in detail over vertelt.

7. Hij kan prima luisteren

Ondanks dat een barman zich kan gedragen als een ware clown, is hij eveneens in staat om serieus naar je te luisteren. Ook dit is een eigenschap die hij nodig heeft om zijn werk optimaal uit te kunnen oefenen. Voor veel klanten is namelijk een barman de ideale persoon om tegen te klagen bij allerlei persoonlijke problemen. De verhalen die jij hem te vertellen hebt, zullen dan ook als muziek in zijn oren klinken. Zelfs voor een diepgaand gesprek ben je bij een barman aan het juiste adres.

8. Hij is een echte gangmaker

Waar je ook met een barman op date gaat, hij zal er altijd prima in slagen om er een echt feestje van te maken. Zelfs als jullie alleen zijn, is hij degene die er vol voor zal gaan om de date tot een knallend succes te maken. Je hoeft je in zijn gezelschap dan ook nooit te vervelen. Elke date met een barman is dan ook alles behalve saai of vervelend.

9. Hij kent erg veel mensen

Tijdens zijn werk komt een barman mensen tegen uit alle lagen van de bevolking. Het is dan ook niet vreemd dat hij een brede kennissenkring heeft en dat er tijdens jullie date regelmatig groeten worden uitgewisseld. De talloze mensen die een barman kent, kunnen hem echter ook vaak bepaalde privéleges bieden waar jij ook van mee kunt genieten. Een gratis drankje in de kroeg van een kennis is immers altijd mooi meegenomen.

10. Hij kan zich prima focussen

In tegenstelling tot wat je op de eerste plaats zou verwachten, kan een barman zich tijdens een date prima focussen op jou. Hij zal zich dan ook niet snel af laten leiden door een knappe dame die onverwachts passeert, of door een voetbalwedstrijd die toevallig op een beeldscherm in de kroeg wordt uitgezonden. Op het moment dat jullie samen af hebben gesproken, zul jij de enige zijn voor wie een barman oog heeft. Zijn aandacht zal dan ook altijd honderd procent op jou zijn gericht.

Door Anja

Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…

Lees Meer ...

Logo Gezond

Meest gedeeld

Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…