Het lijkt erop dat JavaScript is uitgeschakeld. Schakel dit in om ervoor te zorgen dat deze website correct werkt.

10 tekenen dat je een hoge emotionele intelligentie hebt

Bram
3 min read

Emotionele intelligentie (EQ) is de vaardigheid om op een goede manier met je eigen emoties, en met de emoties van anderen om te gaan. Wetenschappers en psychologen zijn het erover eens dat emotionele intelligentie veel belangrijker is dan gewone intelligentie (IQ). Je eigen emoties herkennen en controleren is nu eenmaal nuttiger dan gewoon slim zijn. Heb jij ook een hoog EQ?

1.Je ben nieuwsgierig naar mensen die je niet kent

Emotioneel intelligente mensen zijn nieuwsgierig. Mensen die veel vragen stellen nadat ze aan iemand zijn voorgesteld zijn gevoeliger voor de gevoelens van anderen.

2.Je bent niet bang van verandering

Je kan je makkelijk aanpassen aan nieuwe situaties. Als je graag nieuwe dingen uitprobeert is de kans groot dat je emotioneel intelligent bent.

3.Je benoemt je gevoelens met verschillende woorden

Hoe specifieker je woorden zijn als je je gevoelens beschrijft, hoe beter je bent in het herkennen van je eigen gevoelens. Je weet ook beter wat je kan doen om je goed te voelen.

4.Je kent je krachten en je zwakheden

Mensen die emotioneel intelligent zijn weten waar ze goed in zijn en waar ze minder goed in zijn. Ze accepteren dit niet gewoon, je gebruikt je krachten om je doelen te bereiken.

5.Je begrijpt anderen

Emotioneel intelligente mensen begrijpen wat anderen voelen en denken. Kan jij anderen mensen lezen zoals een boek? Dan heb je een hoog EQ.

6.Je vergeeft snel

Je kan positief reageren op negatieve situaties. Emotioneel intelligente mensen vinden het niet erg om met zichzelf te lachen.

7.Je kan jezelf goed controleren

Je hebt een hoog EQ als je je gedachten voor jezelf kan houden om een ruzie te vermijden. Emotioneel intelligente mensen weten altijd wanneer ze een ‘nee’ moeten vermijden en beter ‘ik ben niet zeker’ zeggen.

8.Je vindt het niet erg om fouten te maken

Mensen die een hoog EQ hebben staan niet te lang stil bij het verleden. Ze zien fouten als kansen om te groeien en ze zijn gelukkig met hun leven.

9.Je geeft en verwacht niets in de plaats

Emotioneel intelligente mensen hechten veel waarde aan vriendschap. Ze doen dan ook hun best om andere mensen gelukkig te maken. Dat is de reden waarom ze veel geven en niets in de plaats verwachten.

10.Je helpt andere mensen

Mensen die een hoog EQ hebben zullen nooit boos worden als ze bij negatieve mensen zijn. Ze controleren hun eigen emoties en ze proberen anderen te helpen als ze het moeilijk hebben. 

Door Bram

Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…

Lees Meer ...

Logo Gezond

Meest gedeeld

Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…