Het lijkt erop dat JavaScript is uitgeschakeld. Schakel dit in om ervoor te zorgen dat deze website correct werkt.

10 tips om zorgeloos je verhuizing te regelen

Camille
5 min read

Een verhuizing is een indringende onderneming die veel tijd en energie opeist. Je wilt alles zo goed mogelijk laten verlopen en alles zo snel mogelijk van de ene woning naar de andere woning brengen. Dit proces vergt een behoorlijk organisatorisch vermogen en bovenal een goede planning die perfect is afgestemd op je dagelijkse leven en alle aspecten die daarbij gepaard gaan. Daarnaast zijn er vele tips die je kunt gebruiken om van je verhuizing een prettigere ervaring te maken en je stressniveau op een minimum te houden. Ook wil je zo min mogelijk troep in je huidige woning verzamelen en wil je voorkomen dat je maanden tussen allerlei verhuisdozen leeft. Door middel van een handig aantal tips in combinatie met een goede planning kun je op een snelle en efficiënte manier verhuizen zonder al teveel zorgen en stress.

Enkele handige tips om je verhuizing voor te bereiden

Voordat je alle spullen over gaat zetten van het ene naar het andere huis is het natuurlijk van groot belang dat je eerst alle spullen uitzoekt en alles goed scheid zodat je weet wat weg kan en wat niet. Ook de overgang zelf moet op een goede manier worden voorbereid. Hier volgen enkele tips die je kunt gebruiken om jezelf zo goed mogelijk voor te bereiden:

  1. Houd een grote schoonmaak en opruiming:

Het is handig om je oude huis zo schoon en opgeruimd mogelijk te houden om het overzicht te behouden en een fris en heldere geest te houden. Ook is het handig om bepaalde spullen te sorteren. Op deze manier weet je precies wat wel mee hoeft en wat niet.

  1. Houd een garage sale:

Om tijdens je opruiming nog een beetje winst te maken zou je kunnen kiezen voor een garage sale. Deze rage is uit Amerika over gewaaid en heeft ook in Nederland een grote doelgroep gevonden.

  1. Huur een capabel verhuisbedrijf in:

Het scheelt enorm veel moeite, pijn, rugklachten en tijd als je een verhuisbedrijf inhuurt dat de spullen voor je over zet. Het kost iets meer geld maar het bespaart je een hoop tijd, moeite en kopzorgen.

  1. Begin van te voren met wat klussen in je nieuwe huis

Zorg dat je bepaalde klussen al gedaan hebt voordat je daadwerkelijk intrekt in je nieuwe huis. Op deze manier is je huis al een beetje leefbaar als je erin trekt en hoef je iets minder te doen als je bent over gestapt.

Handige tips voor tijdens en na de verhuizing

Nu je de verhuizing goed hebt voorbereid kun je kijken naar wat tips die je helpen bij de verhuizing zelf en wat zaken die na de overgang belangrijk kunnen worden:

  1. Maak een plattegrond van je huis:

Het is handig om een plattegrond van je huis te maken. Op deze manier kun je altijd checken of je genoeg ruimte en oppervlakte hebt als je wilt shoppen naar nieuwe meubels. Zo hoef je niets retour te sturen en weet je precies wat wel en niet in je huis gezet kan worden.

  1. Zorg voor een goede inboedelverzekering:

Een goede inboedelverzekering is van zeer groot belang bij een verhuizing. Het kan namelijk makkelijk gebeuren dat er iets stuk of verloren gaat bij de overgang. Met een goede verzekering beperk je de schade en is er weer een last van je schouders af.

  1. Zet je nieuwe woonlasten op papier

Het kan zijn dat erbij je nieuwe woonsituatie ook meteen een nieuwe financiële situatie ontstaat. Door meteen een goede indicatie te maken van deze woonlasten biedt het je een sterker fundament en weet je waar je op moet letten en wat de voornaamste lasten worden.

  1. Regel je abonnementen in een vroegtijdig stadium:

Het is handig om al je abonnementen in een vroegtijdig stadium geregeld te hebben zodat je een leefbaarder huis hebt als je eenmaal de overgang naar een nieuw huis gemaakt hebt.

  1. Probeer zo veel mogelijk zelf te doen in je huis:

Indien je veel vrienden of behulpzame familieleden hebt kun je er voor kiezen om wat meer zelf te doen. Zo bespaar je kosten en het biedt je de mogelijkheid om vele zaken al voorafgaand aan de overgang gedaan te hebben.

  1. Maak gebruik van de nieuwste software:

Tegenwoordig zijn er verschillende soorten software en applicaties die je kunnen helpen om zo georganiseerd en overzichtelijk mogelijk te verhuizen. Zo heb je tegenwoordig ook een ware verhuis app. Deze app geeft je vooral veel inzicht in je verhuiskosten.

Een kort overzicht

Er zijn vele verschillende hulpmiddelen die je kunnen helpen bij je verhuizing en ervoor kunnen zorgen dat je zo min mogelijk kopzorgen en stress krijgt. Of het nu gaat om een goede voorbereiding of de aspecten die tijdens en na een verhuizing aan bod komen, deze tips zullen je helpen en bijstaan in je verhuizing en je de middelen aanreiken om een voorspoedige en soepele verhuizing in gang te zetten.

Door Camille

Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…

Lees Meer ...

Logo Gezond

Meest gedeeld

Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…