Het lijkt erop dat JavaScript is uitgeschakeld. Schakel dit in om ervoor te zorgen dat deze website correct werkt.

Duits vastgoed steeds populairder onder Belgische beleggers

Camille
3 min read

Heb jij al eens nagedacht over de mogelijkheid om te investeren in Duits vastgoed? Je zou niet de eerste Belgische investeerder op de Duitse vastgoedmarkt zijn! In de afgelopen jaren hebben steeds meer Belgische investeerders voor een dergelijke investering gekozen.

Dit heeft meerdere redenen, waar de constante vastgoedprijzen in eigen land het beste voorbeeld van zijn. Terwijl de woningprijzen in België op hetzelfde niveau blijven steken, zijn de woningprijzen in Duitsland aan een opmars begonnen. De kans is erg groot dat deze opmars zich in de komende jaren verder zal zetten, waarmee je een relatief hoog rendement op jouw investering kunt behalen. Er zijn echter meer redenen die een investering in Duits vastgoed interessant maken!

Een schaarste in de economisch welvarende gebieden

Waar het aanbod op de Duitse woningmarkt stabiel blijft, neemt de vraag naar woningen juist toe. Dit heeft te maken met een groeiende bevolking, die zoekt naar geschikte woonruimte rond een arbeidsregio. Denk bijvoorbeeld aan de gebieden rondom de grote Duitse steden, waar dagelijks miljoenen mensen heen en weer reizen om aan de slag te gaan. Door het afnemende aanbod zal er in de komende jaren steeds meer sprake zijn van schaarste op de Duitse woningmarkt, wat kansen biedt voor investeerders. Door de schaarste zullen de woningprijzen stijgen, waarmee je als investeerder rendement behaalt over jouw investering in Duits vastgoed.

Ook de gezonde en sterke Duitse economie zorgt ervoor dat investeringen in Duits vastgoed aan populariteit winnen. De Duitse economie wordt door kenners gezien als de op drie na grootste economie van de wereld. Alleen de Verenigde Staten, Japan en China hebben een sterkere economie op dit moment. Het feit dat de Duitse economie erg stabiel is, maakt de kans klein dat de woningprijzen in de komende jaren sterk zullen dalen.

Grote vraag naar huurwoningen onder de Duitse bevolking

Een derde aspect om rekening mee te houden bij het overwegen van een investering in Duits vastgoed, is dat Duitsers vaak de voorkeur geven aan een huurwoning dan aan een woning te kopen. De Duitse vastgoedmarkt is een huurdersmarkt. Meer dan 60% van de bevolking huurt een woning.

Tot slot zal de vraag in vastgoed blijven stijgen in Duitsland. De vraag stijgt sneller dan het aanbod door een verminderende bouwactiviteit.

Meer weten over het investeren in Duits vastgoed? Klik hier.

Bewaren

Door Camille

Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…

Lees Meer ...

Logo Gezond

Meest gedeeld

Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…