Het lijkt erop dat JavaScript is uitgeschakeld. Schakel dit in om ervoor te zorgen dat deze website correct werkt.

Waarom beleggen in (Duits) vastgoed?

Camille
3 min read

Beleggen in Duits vastgoed heeft in de afgelopen jaren flink aan populariteit gewonnen onder Belgische investeerders. Dit is niet voor niets! Door een schaarste op de Duitse woningmarkt zijn de woningprijzen gestegen. Het ligt in de lijn der verwachting dat deze prijzen in de komende jaren verder zullen stijgen, waardoor je een relatief hoog rendement met een investering in Duits vastgoed kunt behalen. Let wel, het gaat hierbij om de appartementen in economisch welvarende gebieden. Vaak zijn dit de gebieden rondom belangrijke steden.

Een stabiele economische grootmacht in Europa

Duitsland staat bekend als één van de grootste economische grootmachten van Europa. Door de stabiliteit van de Duitse welvaart is de kans erg klein dat deze in de komende jaren sterk zal verzwakken. Dit biedt kansen voor investeerders! Door de groeiende bevolking wordt de vraag naar appartementen in belangrijke arbeidsregio’s binnen Duitsland steeds groter. De groei van het aanbod op de woningmarkt is echter veel minder groot, waardoor er een schaarste is ontstaan. De kans is groot dat dit de woningprijzen in de komende jaren verder zal doen laten stijgen.

In Duitsland huurt 60% van de bevolking een woning. Slechts 4 op de 10 mensen heeft een eigen woning in bezit. Dat zorgt er o.a. voor dat de Duitse verhuurmarkt zeer professioneel verloopt. Duits vastgoed is een puur beleggingsproduct waarbij de prijsvorming erg rationeel is. De huurprijzen en de waarde van het vastgoed liggen mooi met elkaar in balans.

Investering in Duits vastgoed steeds interessanter

Dat veel Belgische investeerders voor de Duitse in plaats van bijvoorbeeld de Belgische vastgoedmarkt kiezen is niet onlogisch. De Duitse vastgoedmarkt wordt gekenmerkt door drie belangrijke pijlers: zekerheid, zorgeloosheid en momenteel nog lage inkoopprijzen. Daar waar de woningprijzen in België nauwelijks stijgen, is Duitse vastgoed aan een opmars bezig. Niet alleen de woningprijzen in België zijn steeds meer gestagneerd, ook andere Europese landen kampen met constante vastgoedprijzen. Dit maakt het risico op verlies erg groot, waardoor mensen de investering in vastgoed in hun eigen land niet aandurven.

Ook het feit dat Duitsers vaak eerder de voorkeur geven aan een huurwoning boven de aanschaf van een koopwoning maakt het heel interessant om de mogelijkheden van een investering in Duits vastgoed te bekijken. Je kunt jouw aangeschafte woning immers weer verhuren om jouw investering terug te verdienen.

Naast de mooie rendementen heb je ook een hoge procentuele meerwaarde van Duits vastgoed. Wie bv. 50.000 euro investeert in een basisappartement, kan er later makkelijk bij een doorverkoop 70.000 euro voor terugkrijgen. Dat is alleen mogelijk door de lage instapprijzen. Een drempel om te beleggen is er bijna niet.

Meer weten over het investeren in Duits vastgoed? Klik hier.

 

Bewaren

Door Camille

Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…

Lees Meer ...

Logo Gezond

Meest gedeeld

Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…