Het lijkt erop dat JavaScript is uitgeschakeld. Schakel dit in om ervoor te zorgen dat deze website correct werkt.

Zo gaan jouw huishoudelijke toestellen langer mee

Camille
3 min read

In België is het aanwezige kalk in het water net wat hoger dan in de rest van Europa. Hierdoor worden huishoudelijke apparaten sneller aangetast en gaan ze eerder stuk.

Een waterontharder voor jouw huishoudelijke toestellen

Warm water zorgt ervoor dat kalk zich sneller gaat hechten. Veel huishoudelijke apparaten maken gebruik van een verwarmingselement, neem bijvoorbeeld het koffiezetapparaat, waterkoker, de wasmachine, eigenlijk alle apparaten waarbij je water moet verwarmen.

Het verwarmingselement wordt aangetast door de kalk en hierdoor gaat het huishoudelijke apparaat minder lang mee. Wanneer zo’n verwarmingselement bedekt is met een laagje kalk, werkt deze minder efficiënt en zal dit apparaat langer en harder moeten werken om het gewenste resultaat te behalen. Vaak moeten huishoudelijke apparaten vervangen worden door beschadiging die wordt veroorzaakt door kalk.

Een oplossing voor jouw apparaten

Een waterontharder is het antwoord om jouw huishoudelijke apparaten langer mee te laten gaan. Dit apparaat zorgt ervoor dat door middel van hars het calcium (kalk) in het water vastgehouden wordt en er natrium vrij gelaten wordt. Dit natrium zorgt voor zacht water, wat op zijn buurt er weer voor zorgt dat jouw apparatuur niet aangetast wordt door kalk en dus langer meegaat. Waterontharders hebben weinig onderhoud nodig. Het afvalwater wordt automatisch weggevoerd en de reserve zoutbolletjes zorgen voor de reiniging van het apparaat. Deze zul je af en toe wel moeten bijvullen.

Langere levensduur van jouw huishoudelijke apparaten en meer

Niet alleen je huishoudelijke apparaten gaan langer mee, ook je kleding en andere textiel gaan langer mee wanneer je gebruik maakt van een waterontharder. Je hoeft minder zeep te gebruiken, omdat dit beter oplost in zacht water.

En misschien wel het belangrijkste is dat je 20% kunt besparen op je energierekening. En dit alleen maar omdat je apparaten efficiënter werken wanneer er zacht water door de leidingen lopen. Zacht water is ook goed voor de huid. De kalkdeeltjes kunnen de huid irriteren, zeker wanneer je last hebt van eczeem of psoriasis. Het gebruik van een waterontharder is milieuvriendelijk, omdat deze gebruik maakt van natuurlijke producten zoals zout en hars.

Een langer leven voor jouw huishoudelijke apparaten

Hoewel je een waterontharder moet aanschaffen kun je geld besparen wanneer je hiervan gebruik maakt. Je huishoudelijke apparaten gaan langer mee en je bespaart ook nog eens op je energieverbruik door gebruik te maken van hars en natrium.

En wel de goedkoopste manier om een waterontharder te kopen, is dit te doen in groepsaankoop. Groepsaankopen zijn gebaseerd op een eenvoudig principe dat stelt “hoe groter de groep hoe beter de prijs”.

Dit zijn de voordelen van een groepsaankoop:

  • Scherpste prijs/kwaliteit dankzij de groep
  • Bespaar tijd en laat ons de beste offertes voor jou zoeken
  • Inschrijven is steeds gratis en vrijblijvend
  • Je kiest zelf welke aanbieding het best bij jou past
  • Eenvoudig en geen administratieve rompslomp
  • Stem zelf welke aanbiedingen je in de toekomst wil

Meer info over de voordelen van groepsaankopen »

Bewaren

Door Camille

Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…

Lees Meer ...

Logo Gezond

Meest gedeeld

Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…