Het lijkt erop dat JavaScript is uitgeschakeld. Schakel dit in om ervoor te zorgen dat deze website correct werkt.

Dit is het belang van een goed immokantoor

Milan
3 min read

In België zijn de meeste mensen al bekend met een immokantoor, in Nederland is dat soms anders. Immokantoren zijn in principe één en hetzelfde als makelaars- en vastgoedkantoren. Een immokantoor houdt zich dagelijks bezig met de verkoop of verhuur van woningen en kamers. Zo’n kantoor doet alles met vastgoed en kan klanten daarom helpen om stappen te zetten op de woningmarkt. Maar wat is het belang van een goed immokantoor?

Op zoek naar een huis of kamer


Wie in België op zoek gaat naar een (nieuw) koophuis, kan alles op eigen houtje doen. Ook als je op kamers wilt of een huis wilt huren, kan je jezelf op de private markt oriënteren. Wil je een eigen huis of kamer verkopen of verhuren, dan kan je zelf foto’s maken en op internet adverteren. Vaak kun je echter bij de verkoop of verhuur van vastgoed niet om een immokantoor of makelaar heen. Zelfs al wil je wel zelf op zoek, dan nog kom je vaak makelaars tegen bij een bezichtiging. Je hebt natuurlijk altijd te maken met twee partijen.

Wat biedt een immokantoor?


Bij een immokantoor kun je terecht voor verschillende doeleinden. Wil je een huis kopen, dan leg je contact met een aankoopmakelaar. Andersom geldt dit ook voor het verkopen van je huis, waarbij je te maken krijgt met een verkoopmakelaar. Deze verkoopmakelaar kun je tevens tegenkomen op momenten dat je een huis gaat bezichtigen. Tot slot kan het handig zijn om je woning te laten taxeren, ook vrijblijvend en zonder verder doel. Daarop komt vanuit het immokantoor een taxateur langs om de waarde van je woning te bepalen. Vooral handig als je je huis niet onder de waarde wilt verkopen.

Het belang van een immokantoor


Immokantoren hebben vaak een beter overzicht van de markt en kunnen je daarom beter helpen. Je komt sneller terecht bij huizen waar je echt naar zoekt en weet in de meeste gevallen zeker dat je daarvoor de juiste prijs gaat betalen. Ook voor de verkoop van je huis is een immokantoor handig, omdat deze vraag en aanbod dichter bij elkaar brengt. Dit komt de snelheid op de huizenmarkt ten goede.

Waar kun je op letten?


Niet alle immokantoren en makelaars zijn even betrouwbaar. Je kunt er daarom voor kiezen om meerdere kantoren te laten kijken naar je huis bij verkoop, of meerdere kantoren raad te plegen bij een eventuele aankoop. Tussentijdse communicatie en betrouwbaar advies zijn uiteraard belangrijk. Met de hulp van een goed immokantoor hoef je je geen zorgen te maken over de verkoop of aankoop van een huis.

Door Milan

Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…

Lees Meer ...

Logo Gezond

Meest gedeeld

Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…