Het lijkt erop dat JavaScript is uitgeschakeld. Schakel dit in om ervoor te zorgen dat deze website correct werkt.

Je geld beleggen in vastgoed? Tips

Camille
3 min read

Er zijn verschillende manieren om jouw geld te investeren. Zo kun je investeren in kunst, in aandelen, of bijvoorbeeld in vastgoed! Juist de investering in Duits vastgoed heeft in de afgelopen periode aan populariteit gewonnen onder Belgische investeerders. De Duitse vastgoedmarkt is een echte huurdersmarkt. Meer dan 60% van de bevolking huurt er.

Er zijn verschillende redenen die een investering in Duits vastgoed interessant maken. Zo is de Belgische vastgoedmarkt, net als in veel andere Europese landen, vrij constant. Dit betekent dat de woningprijzen nauwelijks stijgen of dalen. Het risico dat de woningprijzen alsnog zullen stijgen is voor veel investeerders te groot, waardoor zij afzien van een investering in Belgisch vastgoed. De Duitse woningprijzen zitten daarentegen in de lift, waardoor investeren in Duits vastgoed wel interessant kan zijn!

1.Investeer nu

Wanneer je een investering in Duits vastgoed overweegt is het sterk aan te raden om niet te lang met jouw investering te wachten. Momenteel stijgt de vraag sneller dan het aanbod. Dat is te wijten aan een afnemende bouwactiviteit. De schaarste resulteert in prijsstijgingen en een gunstig investeringsklimaat. Er wordt dan ook een enorme groei van het huurrendement verwacht.

2. Van A- naar B-steden

Het zijn met name de Duitse economisch welvarende gebieden die populair zijn onder Belgische investeerders. Dit komt door een groeiende bevolking die juist in deze gebieden op zoek gaat naar werk. Wanneer het werk eenmaal gevonden is, blijkt het vaak lastig om geschikte woonruimte te vinden door de toenemende schaarste op de woningmarkt.

Vooral in grote centrumsteden zoals Hamburg, München of Keulen is er een groot tekort aan woningen. Daardoor zijn de zogenaamde B-regio’s (bv. Bielefeld of Wolfsburg) aan een stevige opmars bezig. De werkgelegenheid in die regio’s is groot en de vastgoedprijzen zijn nog betaalbaar.

3. Duits vastgoed: beleggingsproduct

Ook Duitsers investeren erin. Meer dan de helft van het vermogen van de Duitse gezinnen gaat naar onroerend goed. Op lange termijn stijgt vastgoed altijd in waarde en het rendement overstijgt dat van het spaarboekje. Globaal genomen zijn huizen en appartementen minder volatiel dan commercieel vastgoed.

Meer weten over het investeren in Duits vastgoed? Klik hier.

Bewaren

Bewaren

Door Camille

Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…

Lees Meer ...

Logo Gezond

Meest gedeeld

Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…