Het lijkt erop dat JavaScript is uitgeschakeld. Schakel dit in om ervoor te zorgen dat deze website correct werkt.

Wist jij dat kalkaanslag jouw energiefactuur doet stijgen?

Camille
3 min read

België heeft veel kalk in het drinkwater zitten. Dit kalk tast verwarmingselementen aan, vooral wanneer je veel gebruik maakt van warm water. Je apparaten moeten harder werken om het gewenste resultaat te behalen en dat kost jou meer geld.

Kalkaanslag en energie besparen

Verwarmingselementen zijn in veel huishoudapparaten aanwezig: in je koffiezetapparaat, in je waterkoker, in je centrale verwarming, enz. Warm water zorgt ervoor dat kalk zich makkelijker kan afzetten, waardoor een verwarmingselement dus vatbaar is voor kalkaanslag. De laag kalkaanslag die zich vestigt op het element zorgt ervoor dat het water in je waterkoker minder snel warm wordt. De waterkoker moet harder en langer werken, waardoor je verbruik stijgt.

Waterontharders helpen geld besparen

Ondanks dat je een waterontharder moet aanschaffen, betaalt het apparaat zichzelf terug. Een waterontharder is jouw persoonlijke waterzuiveringsinstallatie. Het apparaat zorgt ervoor dat het door zijn aanwezige harskorrels, calciumdeeltjes (kalk) vastgehouden worden en natrium afgestoot wordt. Natrium zorgt voor zacht water. Een waterontharder heeft ook relatief weinig onderhoud nodig. De filter zorgt ervoor dat afvalwater vanzelf wegstroomt en de aanwezige zoutbolletjes spoelen de waterontharder schoon. Je moet deze natuurlijk wel af en toe bijvullen.

Welke voordelen haal je uit waterontharders?

  • Een waterontharder zorgt voor een besparing van 20% op je energiekosten. Dit omdat de verwarmingselementen niet langer bedekt geraken met een kalklaag, waardoor zij niet zo hard hoeven te werken voor hetzelfde resultaat.
  • Bovendien gaan je huishoudelijke apparaten een stuk langer mee, want een grote reden waarom deze vaak vervangen moeten worden is de kalkaanslag.
  • Waterontharders zorgen voor zacht water en dit is goed voor de huid! Zeker wanneer je bijvoorbeeld last hebt van eczeem, psoriasis of andere huidaandoeningen.
  • Je hoeft ook minder zeep en andere schoonmaakmiddelen te gebruiken, want deze lossen beter op in zacht water. Je gebruikt dus minder voor hetzelfde resultaat.
  • Ook gaat je kleding langer mee en wordt het net als je huid een stuk zachter.
  • Waterontharders zijn milieuvriendelijk, want ze maken enkel gebruik van natuurlijke producten, zoals hars en zout.

Voor elk huis een waterontharder

Vroeger waren waterontharders grote apparaten. Dat is niet langer het geval. Je kunt ze in veel vormen en maten verkrijgen, dus zelfs voor een klein appartement zijn ze geschikt. Je krijgt een zachtere huid en haar, kleding die langer meegaat, apparaten die langer meegaan, je hoeft minder zeep te gebruiken en je bespaart op energiekosten.

Dus heb je bouwplannen of ga je een huis renoveren? Overweeg dan zeker een waterontharder.

Groepsaankoop

Om de aankoop van een waterverzachter zo voordelig mogelijk voor je maken, kan je ze nu aanschaffen via een groepsaankoop. Het installeren van een waterverzachter geeft een gezin een totale kostenbesparing van 650 euro per jaar. Door deel te nemen aan deze Groepsaankoop, bespaar je veel meer dan als individu. Hoe meer mensen deelnemen, hoe groter de korting! Met deze groepsaankoop ontvang je momenteel 200 eur korting op een waterverzachter.

Meer info over de voordelen van groepsaankopen »

Bewaren

Door Camille

Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…

Lees Meer ...

Logo Gezond

Meest gedeeld

Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…