Het lijkt erop dat JavaScript is uitgeschakeld. Schakel dit in om ervoor te zorgen dat deze website correct werkt.

10 voedingsmiddelen die je ziek kunnen maken

Bram
2 min read

85% van de bevolking eet te veel zout zonder het zelf te beseffen. Overmatig zoutgebruik is enorm ongezond, het is schadelijk voor je nieren en het verhoogt je bloeddruk. Eet jij ook teveel zout?

1. Pizza

In één pizza zit maar liefst 6 gram zout! Doe je lichaam een plezier en maak je pizza’s zelf!

2. Pastasaus

Voorgemaakte pastasaus mag dan wel erg gemakkelijk zijn, gezond is het niet. In 200 gram pastasaus zit ongeveer 3 gram zout. Kies voor een gewone tomatensaus en voeg zelf knoflook en kruiden toe.

3. Soep

Soepmixen bevatten enorm veel zout, wel 2 gram per kopje. Maak je soep zelf en wees zuinig met bouillon.

4. Rookworst

In 100 gram lookworst zit 2,2 gram zout, en dat geldt ook voor knakworstjes en Zwan worstjes.

5. Kant en klare maaltijden

Kan en klare maaltijden lijken een godsgeschenk voor wie weinig tijd heeft. Toch zijn ze echt niet gezond omdat ze veel te veel zout bevatten. Kijk dus goed op het etiket voor je een kant en klare maaltijd koopt.

6. Kaas

Ook in kaas zit enorm veel zout, en dat proef je ook. In één plakje kaas zit bijna een halve gram zout. Kies voor verse geitenkaas of komijnkaas om je zoutverbruik te verminderen.

6. Ketchup

Ketchup zit niet alleen vol suiker maar ook boordevol zout. En wel 0,6 gram per portie om precies te zijn.

7. Diepvriesgroenten en groenten uit blik

Groenten uit blik en uit de diepvries bevatten evenveel vitaminen als verse groenten maar ze zitten vol met zout, maar liefst 1,3 gram per portie. Lees het etiket nauwkeurig want de hoeveelheid zout kan enorm verschillen.

8. Gemarineerd vlees

Vlees dat gemarineerd is bevat 2 gram zout per stuk. Ook de populaire vegetarische burgers bevatten te veel zout. Kijk goed naar het etiket, verschillende merken proberen zoutarme varianten aan te bieden.

9. Allerlei soorten beleg

Gezouten vleeswaren zoals spek, salami, gerookte zalm, rookvlees en ham bevatten een halve gram zout per plakje. Kies voor kalkoenfilet, kipfilet of rosbief, dat is veel gezonder.

Door Bram

Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…

Lees Meer ...

Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…