Het lijkt erop dat JavaScript is uitgeschakeld. Schakel dit in om ervoor te zorgen dat deze website correct werkt.

10 voordelen van groene smoothies

Milan
4 min read

Elke dag een groene smoothie drinken klinkt misschien niet zo heel aantrekkelijk. Maar wist je dat het drinken van zulke smoothies heel veel voordelen heeft? Wij hebben tien van deze voordelen voor jou op een rijtje gezet:

  • Goed voor je dagelijkse hoeveelheid groente en fruit.
  • Minder snel een tekort.
  • Blijf gemakkelijker op het juiste gewicht.
  • Minder last van een hongergevoel.
  • Bespaar veel tijd in de ochtend.
  • Je kunt ze bewaren in de koelkast.
  • Je wordt er mooier van.
  • Goed voor je spijsvertering.
  • Je krijgt er meer energie van
  • Je kunt ze aanpassen aan jouw smaak.

Goed voor je dagelijkse hoeveelheid groenten en fruit

De dagelijkse aanbevolen hoeveelheid groente en fruit is eigenlijk nog maar het absolute minimum. In een ideale situatie eten we niet twee stuks fruit en twee ons groente maar wel vijf ons groente en driehonderd gram fruit. Dus zelfs als je je aan de dagelijkse hoeveelheid houdt krijg je nog te weinig. Door elke dag een groene smoothie te drinken kom je alsnog aan de gewenste hoeveelheid.

Je kunt er heel gemakkelijk mee variëren

Met groene smoothies kun je alle kanten op. Je kunt er allerlei soorten groenten in doen, en in wisselende combinaties en hoeveelheden. Omdat variëren zo gemakkelijk is kun je ook zoveel mogelijk verschillende soorten vitamines en mineralen binnenkrijgen.

Je krijgt minder snel een tekort

Een tekort aan bepaalde vitaminen ontstaat snel, zeker bij een voedingspatroon met weinig variatie. Heb je geen tijd om je hele voedingspatroon aan te passen maar wil je toch voorkomen dat er een tekort ontstaat aan bepaalde vitaminen of mineralen? Dan kun je elke ochtend een groene smoothie drinken en het risico op zo’n tekort aanmerkelijk verminderen.

Je blijft gemakkelijker op het juiste gewicht

Afvallen kan iedereen, op gewicht blijven is veel moeilijker. Het drinken van groene smoothies kan hier echter bij helpen. De smoothie zorgt er namelijk voor dat je bloedsuikerspiegel niet schommelt en je dus ook weinig trek hebt in ongezonde dingen. Op die manier wordt het gemakkelijker om op gewicht te blijven.

Je hebt minder last van een hongergevoel

Van groene smoothies zit je erg ‘vol’.  Hierdoor heb je de rest van de dag minder honger en ‘lekkere trek’. De kans dat je je dan te buiten gaat aan ongezond en overdadig voedsel is een stuk kleiner.

Je bespaart veel tijd in de ochtend

Een groene smoothie is zo gemaakt. Even wassen, schillen en in stukken snijden. Je gooit het in de blender en klaar ben je. En het kan zelfs nog sneller. Als je van tevoren groente snijdt en invriest hoef je het alleen maar in de blender te doen. Zo bespaar je meer tijd in de ochtend en ben je sneller klaar om de deur uit te gaan.

Je kunt ze bewaren in de koelkast

Ook al drink je elke dag een smoothie, je hoeft er niet elke dag één te maken. Je kunt ook in één keer een grote hoeveelheid maken en deze bewaren in de koelkast. De smoothie is namelijk wel enkele dagen houdbaar.

Je wordt mooier van een groene smoothie

Al je elke dag een groene smoothie drinkt zal je je niet alleen beter voelen, je zult er ook beter uitzien. Een groene smoothie is namelijk ook heel goed voor je huid. Al na een relatief korte periode wordt je huid zachter, minder vlekkerig en krijgt een gezonde teint.

Ze zijn goed voor je spijsvertering

Een groene smoothie is licht verteerbaar. Omdat je pureert en niet perst blijven de natuurlijke vezels behouden. Zo blijven je darmen in goede conditie en is je stoelgang optimaal

Je krijgt er meer energie van

Een groene smoothie is ideaal voor iedereen die wel wat extra energie kan gebruiken. Je krijgt namelijk veel voedingsstoffen binnen die je lichaam op een goede en gemakkelijke manier kan verwerken. Hierdoor voel je je minder vermoeid en extra energiek.

Je kunt ze aanpassen aan jouw smaak

Een groene smoothie saai? Welnee, je kunt ze namelijk zo maken als je zelf wilt. En uiteraard kun je ook de smaak aanpassen aan jouw voorkeur. Je kunt zelf bepaalde ingrediënten toevoegen om de smoothie zuurder, zoeter, frisser of pittiger te maken.

Door Milan

Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…

Lees Meer ...

Logo Gezond

Meest gedeeld

Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…