Het lijkt erop dat JavaScript is uitgeschakeld. Schakel dit in om ervoor te zorgen dat deze website correct werkt.

3 dingen die elke vrouw moet leren over de liefde

Anja
2 min read

Het vinden van echte liefde. Misschien wel één van de lastigste dingen in het leven. Hoe meer je ernaar op zoek bent, hoe kleiner de kans is dat je het ook daadwerkelijk vindt. Hieronder 3 dingen die elke vrouw moet leren over de liefde!

1. Geen haast

Jonge vrouwen denken dat ze tegen hun 25e een toekomstige man moeten strikken, want anders eindigen ze mogelijk alleen op de bank te eindigen met enkel een hoop katten als gezelschap. Het uitstellen van het huwelijk en het hebben van kinderen zal je helemaal niet eenzaam maken. Overhaast in het huwelijksbootje springen, verhoogt alleen maar de kans op een scheiding.

2. Niet altijd lust en passie

Hoewel fysieke aantrekkingskracht voor de meesten onder ons een belangrijk deel uitmaakt van de liefde, is emotionele liefde niet hetzelfde als lust. Dat is de reden waarom onenightstands meestal niet automatisch in een langdurige relatie uitmonden. Uit hersenscans blijkt immers dat lust zich in het beloningsgebied van ons brein afspeelt, terwijl de liefde juist die delen van onze hersenen doet oplichten die gerelateerd zijn aan zorg en empathie.

3. Liefde kost moeite

Gewoon even achterover leunen en rekenen op de 'magie' van Cupido, is niet voldoende om een relatie te laten werken. Je moet er zelf ook heel wat voor doen. Uit een meta-analyse van de meest kwalitatieve studies over langdurige relaties komen een aantal gedragspatronen naar voren die gelukkige koppels met elkaar delen. Een van die patronen is dat partners op een positieve manier over elkaar denken (zelfs beter dan ze in werkelijkheid zijn) wanneer ze niet samen zijn. Daarnaast steunen ze elkaar in hun persoonlijke groei en ontwikkeling. Bovendien doen ze samen nieuwe ervaringen op waarin ze zichzelf leren ontplooien. Vergeet dus romantiek, denk opwinding.

Lees ook:

Door Anja

Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…

Lees Meer ...

Logo Gezond

Meest gedeeld

Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…