Het lijkt erop dat JavaScript is uitgeschakeld. Schakel dit in om ervoor te zorgen dat deze website correct werkt.

3 gezonde snacks voor tijdens de avond

Milan
2 min read

Een snack voor bij de borrel, het kan ook gezond. Laat die zak chips maar liggen en kies voor gezond. Hierdoor hoef je niet volledig te zondigen en kun je zonder schuldgevoel geniet van je flesje bier of glas wijn. De smaak van deze gezonde snacks is ook nog eens veel lekkerder dan de gebruikelijke chips, althans, dat is goed mogelijk. Welke drie gezonde snacks zijn heerlijk voor een avondje film?

1. Zelf chips maken


Hou je wel van chips, maar wil je het eens over een andere boeg gooien? Probeer dan eens zelf chips te maken, want dit is helemaal niet zo lastig. Je hebt zelf de hand in de hoeveelheden zout en olie, terwijl aanvullende sausjes ook zelf gemaakt kunnen worden. Hoe maak je dan zelf chips? Dat kan door aardappelen te laten koken en vervolgens deze volledig te laten afkoelen. Daarna kan je de aardappelen snijden in allemaal kleine schijfjes en zout of andere specerijen hieraan toe te voegen. Plaats de schijfjes vervolgens ongeveer 20 minuten in de oven en je bent klaar om te genieten van heerlijke, zelfgemaakte chips.

2. Popcorn

Echt waar, popcorn? Zeker weten! Vroeger kwam je waarschijnlijk voor het eerst in aanraking met popcorn in bioscopen of theaters. Afhankelijk van de hoeveelheid zout en olie over de popcorn, kan dit ook nog wel eens een erg gezonde snack zijn. Popcorn is gemaakt van mais en heeft een hoge glycemische index. Dit betekent dat je suikerspiegel stijgt bij het eten van popcorn, maar op ongeveer dezelfde wijze als bij het eten van brood. Wil je popcorn als relatief gezonde snack, dan is zelf popcorn maken in kokosolie aan te raden. Kokos is gezond, omdat het bevorderend is voor de vetverbranding en helpt tegen verkoudheid of keelpijn.

3. Pure chocolade


Waarschijnlijk één van de voorbeelden van een relatief gezonde snack die je al kende. Vooral de cacao uit chocolade is verantwoordelijk voor het gezonde imago van pure chocolade. De cacaoboon bevat veel antioxidanten. Antioxidanten vangen vrije radicalen in je lichaam op en schakelen deze uit. Wil je daarom pure chocolade op tafel zetten als gezonde snack, kies dan voor een reep met een zo hoog mogelijke dosering cacao. Pure chocolade geeft je daarnaast al snel een vrij vol gevoel, dus je hoeft er niet zoveel van te hebben. Geniet van je filmavondje!

Door Milan

Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…

Lees Meer ...

Logo Gezond

Meest gedeeld

Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…