3 lekkere rijstsalades die je in de microgolf kan klaarmaken

3-lekkere-rijstsalades-die-je-microgolf-kan-klaarmaken.jpg

Heb je niet veel tijd ’s middags of ’s avonds, maar heb je niet meteen zin in een boterham? Dan kan je altijd eens een rijstsalade proberen: zo’n salade vult goed en is, als je er voldoende groenten aan toevoegt, ook nog eens gezond. Lang hoef je er zelf niet over te doen: met de microgolfrijst van Bosto heb je in 1,5 minuut al een portie rijst klaar. Aangezien er ook verschillende smaken beschikbaar zijn (Basmati, Brown met of zonder quinoa, Coconut & Lemongrass of Coriander & Ginger) is het zelfs mogelijk om van eenzelfde salade nog tal van andere versies te maken. 

Simpele rijstsalade met paprika en ui

Ingrediënten (voor 4 personen)

  • 400 gram microgolfrijst naar keuze (Basmati, Brown met of zonder quinoa, Coconut & Lemongrass of Coriander & Ginger)
  • 1 rode paprika
  • 1 gele paprika
  • 1 groene paprika
  • 1 ui

Bereiding:

  • Was de paprika’s, ontdoe ze van lijsten en zaadjes en snij in stukjes.
  • Snij de ui fijn.
  • Doe de paprika en ui in een microgolfbestendige kom. Plaats 5 minuten op 750 Watt in de microgolf.
  • Voeg vervolgens de microgolfrijst toe aan de paprika en ui en plaats nog 1,5 minuut in de microgolf.

Pittige rijstsalade

Ingrediënten (voor 4 personen)

  • 400 gram microgolfrijst Coconut & Lemongrass (of een andere smaak)
  • 100 gram pijnboompitten
  • 100 gram rozijnen
  • 4 lente-ui

Bereiding:

  • Snijd de lente-uitjes in schuine, dunne reepjes.
  • Bak de pijnboompitten kort even aan in een pan. Laat ze uitlekken op keukenpapier eenmaal ze goudbruin gebakken zijn.
  • Vermeng de rijst met de pijnboompitten en rozijnen.
  • Zet het mengsel van rijst, pijnboompitten en rozijnen 1,5 minuut in de microgolf.
  • Vermeng ten slotte de lente-ui eronder.

Rijstsalade met avocado en garnalen

Ingrediënten (voor 4 personen)

  • 400 gram microgolfrijst naar keuze (Basmati, Brown met of zonder quinoa, Coconut & Lemongrass of Coriander & Ginger)
  • 2 avocado’s
  • 75 gram gepelde en gekookte garnalen

Bereiding:

  • Schil de avocado’s en snij in kleine blokjes.
  • Plaats de rijst 1,5 minuut in de microgolf.
  • Vermeng de warme rijst met de garnalen en avocadoblokjes.