Heb je niet veel tijd ’s middags of ’s avonds, maar heb je niet meteen zin in een boterham? Dan kan je altijd eens een rijstsalade proberen: zo’n salade vult goed en is, als je er voldoende groenten aan toevoegt, ook nog eens gezond. Lang hoef je er zelf niet over te doen: met de microgolfrijst van Bosto heb je in 1,5 minuut al een portie rijst klaar. Aangezien er ook verschillende smaken beschikbaar zijn (Basmati, Brown met of zonder quinoa, Coconut & Lemongrass of Coriander & Ginger) is het zelfs mogelijk om van eenzelfde salade nog tal van andere versies te maken.
Simpele rijstsalade met paprika en ui
Ingrediënten (voor 4 personen)
- 400 gram microgolfrijst naar keuze (Basmati, Brown met of zonder quinoa, Coconut & Lemongrass of Coriander & Ginger)
- 1 rode paprika
- 1 gele paprika
- 1 groene paprika
- 1 ui
Bereiding:
- Was de paprika’s, ontdoe ze van lijsten en zaadjes en snij in stukjes.
- Snij de ui fijn.
- Doe de paprika en ui in een microgolfbestendige kom. Plaats 5 minuten op 750 Watt in de microgolf.
- Voeg vervolgens de microgolfrijst toe aan de paprika en ui en plaats nog 1,5 minuut in de microgolf.
Pittige rijstsalade
Ingrediënten (voor 4 personen)
- 400 gram microgolfrijst Coconut & Lemongrass (of een andere smaak)
- 100 gram pijnboompitten
- 100 gram rozijnen
- 4 lente-ui
Bereiding:
- Snijd de lente-uitjes in schuine, dunne reepjes.
- Bak de pijnboompitten kort even aan in een pan. Laat ze uitlekken op keukenpapier eenmaal ze goudbruin gebakken zijn.
- Vermeng de rijst met de pijnboompitten en rozijnen.
- Zet het mengsel van rijst, pijnboompitten en rozijnen 1,5 minuut in de microgolf.
- Vermeng ten slotte de lente-ui eronder.
Rijstsalade met avocado en garnalen
Ingrediënten (voor 4 personen)
- 400 gram microgolfrijst naar keuze (Basmati, Brown met of zonder quinoa, Coconut & Lemongrass of Coriander & Ginger)
- 2 avocado’s
- 75 gram gepelde en gekookte garnalen
Bereiding:
- Schil de avocado’s en snij in kleine blokjes.
- Plaats de rijst 1,5 minuut in de microgolf.
- Vermeng de warme rijst met de garnalen en avocadoblokjes.