Het lijkt erop dat JavaScript is uitgeschakeld. Schakel dit in om ervoor te zorgen dat deze website correct werkt.

3 X creatief met paprika

Anja
3 min read

De paprika is één van de gezelligste groentes die we kennen. Vooral omdat de paprika in meerdere kleuren verkrijgbaar is. De groene, rode en gele paprika zijn het bekendst, maar paprika’s zijn er ook in het paars en oranje. Smaakverschil is er ook zoals te verwachten is de rode paprika het sterkst van smaak, de groene en vooral de gele paprika zijn wat zachter van smaak. Je kunt met paprika veel creatieve gerechten maken.

Wat kun je doen met paprika?

Je kunt met paprika eigenlijk alles. Je kunt het rauw maar ook gekookt, gebakken en gegrild gebruiken. De meest bekende toepassingen zijn:

  • gevulde paprika
  • verwerkt in soepen
  • rauw verwerkt in salades
  • verwerkt in roerbakgerechten
  • gebruikt als versiering bij gerechten

Roerbakken en grillen

De paprika is zeer geschikt om te roerbakken en te grillen. Dit wordt vooral gedaan bij gerechten die van oorsprong uit zuidelijke landen komen als Italië, Griekenland en Spanje. Door de stevige structuur van de paprika kun je deze groente prima grillen en roerbakken. Zoals alle groenten geldt ook voor de paprika dat je deze slechts enkele minuten moet bakken om ze lekker knapperig te houden en ervoor te zorgen dat de smaak behouden blijft en de vitamines niet verloren gaan.

Vullen

Paprika’s net als tomaten bij uitstek geschikt om te vullen. Je kunt een paprika heel gemakkelijk uithollen en vervolgens de heerlijkste vullingen maken, waarin je het binnenste van de paprika natuurlijk ook weer kunt verwerken zodat er geen verspilling optreedt. Recepten voor vullingen zijn overal op het internet te vinden. Je kunt gevulde paprika serveren als voorgerecht, maar er zijn ook mini paprika’s verkrijgbaar die gevuld als hapje bij de borrel of als amuse tijdens het diner kunnen worden geserveerd.

Verwerken in salades

De paprika is ook bij uitstek geschikt om rauw in salades te verwerken. Je kunt paprika combineren met verschillende salades, zowel maaltijdsalades als side-salades bij kip- en vleesgerechten. Omdat de paprika zo gemakkelijk te combineren is met andere groenten, maar ook met bij voorbeeld pasta, kun je deze groente in vrijwel elke salade toevoegen.

Lees ook:

Door Anja

Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…

Lees Meer ...

Logo Gezond

Meest gedeeld

Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…