Het lijkt erop dat JavaScript is uitgeschakeld. Schakel dit in om ervoor te zorgen dat deze website correct werkt.

3 sporten waarmee je meer calorieën verbrandt dan met lopen

Bram
2 min read

Lopen is een van onze lievelingssporten. Het helpt je om calorieën te verbranden en het is een natuurlijke ontspanner. Bovendien heb je bijna niets nodig, alleen een paar loopschoenen en een leuke route. Toch verbrandt je er maar liefst 10 calorieën per minuut mee. Lopen is een fantastische manier om gezond en gelukkig te worden. Maar wist je dat je met deze sporten zelfs nog meer calorieën kan verbranden?

1.Touwtjespringen

Touwtjespringen is misschien wel een van de leukste manieren om snel calorieën te verbranden. Het is niet moeilijk, je hebt geen dure apparaten nodig en je kan het makkelijk in je eigen huis doen. Gebruik je springtouw in je woonkamer tijdens de reclame momenten op televisie. Door elke avond enkele keren 5 minuten touwtje te springen zal je sporten zonder het zelf te beseffen!

2.Fietsen

Als je fietst verbeter je je flexibiliteit en spierkracht. Je hart pompt sneller waardoor het sterker wordt en het houdt je hersenen jong. Fietsen is dus een complete sport die je gezonder en mooier kan maken. Als je een fietstocht maakt combineer je bovendien een uitstapje met een workout, je zal helemaal niet doorhebben dat je aan het sporten bent.

3.Krachttraining

Krachttraining is een complete workout die je krachtiger, slanker en energieker maakt. Je kan gebruik maken van gewichtjes maar je kan ook je eigen lichaamsgewicht gebruiken. Push-ups, lunges en de plankoefening zijn voorbeelden van krachttraining zonder gewichten. De beste manier om veel calorieën te verbranden is door spierenmassa te ontwikkelen. Voor elke halve kilo spieren die je bijkrijgt verbrand je per dag maar liefst 70 calorieën extra, zonder je er iets voor hoeft te doen!

 

Door Bram

Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…

Lees Meer ...

Logo Gezond

Meest gedeeld

Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…