Het lijkt erop dat JavaScript is uitgeschakeld. Schakel dit in om ervoor te zorgen dat deze website correct werkt.

3 tips tegen een opgeblazen buik

Anja
2 min read

Een opgeblazen buik is geen prettig gevoel. Iedereen heeft er wel eens last van, bij voorbeeld na een uitgebreide maaltijd. Dan moet het knoopje van je broek los omdat die anders te strak zit. Maar als je er vaker last van hebt is het een ander verhaal. Hier zijn wat tips die je kunt proberen bij een opgeblazen buik.

1. Voorkom ophoping van lucht

Een scheetje laten in het bijzijn van anderen wordt algemeen gezien als ongepast. Maar te veel lucht in de buik en in de darmen is niet goed en geeft klachten. Heb je last van winderigheid, ga dan even naar het toilet maar onderdruk in geen geval voor langere tijd de neiging om scheten te laten.  Je kunt overtollige ophoping van lucht voorkomen door dagelijks voldoende te bewegen.

2. Drink thee en eet knoflook

Zowel muntthee als kamillethee hebben de bijkomende eigenschap dat ze de spijsvertering stimuleren. Deze theesoorten zijn dus heel geschikt wanneer je last hebt van een opgeblazen gevoel.

Een ander voedingsmiddel dat de spijsvertering helpt, is knoflook. Je kunt knoflook, het liefst vers, verwerken in je voeding. Wil je dat niet dan kun je ook voedingssupplementen gebruiken waarin knoflook is verwerkt, deze zijn te koop bij diverse supermarkten en drogisterijen.

3. Vermijd bepaalde voedingsmiddelen

Bonen en peulvruchten staan erom bekend dat ze gasvorming in de buik en de darmen versterken. Dit geldt ook voor bepaalde koolsoorten zoals broccoli en bloemkool. Daarnaast kunnen sommige mensen problemen ondervinden met producten waarin melk (lactose) is verwerkt. Ook vezelrijk fruit kan een opgeblazen gevoel geven, evenals koolzuurhoudende frisdrank en mineraalwater. Vermijd deze producten of beperk het gebruik ervan wanneer je regelmatig last hebt van en opgezette buik.

Door Anja

Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…

Lees Meer ...

Logo Gezond

Meest gedeeld

Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…