Het lijkt erop dat JavaScript is uitgeschakeld. Schakel dit in om ervoor te zorgen dat deze website correct werkt.

4 handige tips om je te wapenen tegen een wespenplaag

Olivier
3 min read

Daar is de zomer, daar zijn de wespen en andere vervelende insecten. Ook gaan fan van deze zoemende beestjes, die bovendien kunnen steken? Geen paniek: met deze handige tips houd je venijnige wespen op afstand.

1. De klassieker: een zelfgemaakte wespenval

Het is een klassiek kunstje, maar een zelfgemaakte wespenval blijft een efficiënte manier om wespen te vangen. Snijd de hals van een plastieken fles en vul de fles met een zoete vloeistof, zoals druivensap, bier of citroensap met suiker. Door een scheutje afwasmiddel toe te voegen, zorg je ervoor dat de wespen vrijwel meteen verdrinken. Zet ten slotte de afgeknipte tuit als een trechter in de fles en maak beide delen aan elkaar vast met stevige plakband. Als alles goed zit, willen voorbijvliegende wespen van het zoete goedje drinken en worden ze in de val gelokt.

2. Slimme zonnecrème: 2-in-1

In de zomer is niets leuker dan hele dagen buiten doorbrengen. Lastige insecten en felle zon gooien helaas weleens roet in het eten. We zijn geneigd om zonnecrème te smeren, maar een insectenspray wordt al snel te veel van het goede. Bovendien beschermt zo’n spray zelden tegen wespen en haalt het de beschermingsfactor van de zonnecrème naar beneden. Gelukkig bestaan er slimme middeltjes die beide problemen tegelijk aanpakken. Een lotion of een spray beschermt je huid zowel tegen de zon als tegen insecten. De unieke co-actieve formule houdt zelfs gemakkelijk wespen op afstand. Ook bijzonder handig voor kinderen: één keer smeren en ze kunnen zorgeloos ravotten in de natuur.

3. Wespen verjagen met geuren

Er zijn verschillende geuren waar wespen een echte hekel aan hebben en daar kun je handig gebruik van maken. Plaats enkele uren voor je de tuin ingaat schoteltjes met kruidnagel, (verbrande) koffie of azijn op tafel. Ook wierrook klaart hier de klus. Wespen die voorbijvliegen hebben zo’n afkeer van deze goedjes, dat ze jouw tuin waarschijnlijk voorbijvliegen.

4. Wapen je tegen een wespenplaag met water

Ja, je leest het goed: water! Het enige wat je voor deze truc nodig hebt, zijn doorschijnende plastic zakjes gevuld met water. Hang zo’n zakje met een touw op bij de eettafel, het speeltuig of een andere plek waar jij of je kinderen vaak vertoeven. Plaats ze bij voorkeur op ooghoogte. De manier waarop het water licht reflecteert, schrikt wespen en andere vliegende insecten af. Daardoor zullen ze niet graag in de buurt van de zakjes komen en laten ze jou met rust. Een eenvoudige, maar doeltreffende oplossing!

Door Olivier

Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…

Lees Meer ...

Logo Gezond

Meest gedeeld

Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…