Het lijkt erop dat JavaScript is uitgeschakeld. Schakel dit in om ervoor te zorgen dat deze website correct werkt.

4 redenen waarom een tandzorgverzekering voor het gezin afsluiten een prima investering is

3 min read

Mooie, gezonde tanden maken wereldwijd deel uit van het heersende schoonheidsideaal. De impact van tanden is dan ook groot. Zij die niet van nature met een perfect gebit gezegend zijn,  en dat wel willen, hebben geen andere keuze dan vaak op bezoek te gaan bij de tandarts. En dat gaat dan natuurlijk weer gepaard met soms hoge, bijkomende kosten.

Wie kinderen heeft, merkt dat de tandartsrekeningen al snel kunnen oplopen. Een beugel kost al meer dan 2.000 euro, een implantaat 2.400 euro en een prothese 1.200 euro. Bedragen die je rillingen bezorgen, zeker als je ze met meerdere kinderen meermaals moet op tafel leggen.

Een tandzorgverzekering kan het prijskaartje van een beugel, tandprothese of implantaat temperen. Wij zetten 4 redenen waarom een tandzorgverzekering voor het gezin interessant is op een rijtje.   

1. Beugel is meer regel dan uitzondering

Wie kinderen heeft, weet dat er vroeg of laat ingrepen zitten aan te komen. Pubers hun lichaam, en dus ook hun tanden, zijn constant in verandering waardoor de kans groot is dat hij/zij een orthodontische ingreep zal moeten ondergaan, denk aan blokjes of een beugel. Je weet dus dat je tandzorgverzekering sowieso de moeite waard zal zijn.

2. Minder zorgen

Zijn je kinderen bezige bijen die graag in bomen klauteren en ravotten? Een ongelukje is snel gebeurd en een tand, of op zijn minst een stukje ervan, is snel verdwenen. ‘Nieuwe tanden’, ook wel implantaten genoemd, zijn duur.

Een implantaat is een schroef die chirugisch in het kaakbot wordt aangebracht en zo’n 900 euro kost. Neem daarbij de kosten van de kroon en het koppelstuk en een tand vervangen kost al snel 2.400 euro. Dentalia Plus betaalt 80% van de kosten voor implantaten terug. Zo kan je je (b)engels met een gerust hart naar de jeugdbeweging laten gaan.

3. Regelmatig bezoek wordt beloond

Een gezond gebit start met een regelmatig bezoek aan de tandarts. Een tandzorgverzekering komt tussenbeide voor behandelingen die niet of gedeeltelijk gedekt zijn door de wettelijke ziekteverzekering. Denk aan preventieve verzorgingen zoals raadplegingen, verwijderen van tandsteen, mondonderzoek… Zo wordt niet alleen pijn maar ook een duurdere behandeling vermeden.

Dankzij een tandzorgverzekering kunnen jullie met het hele gezin jaarlijks op controle zonder dat je moet inzitten met het totale kostenplaatje.

4. Aansluiten is eenvoudiger dan je denkt

Wel overtuigd van de voordelen van een tandzorgverzekering voor je gezin, maar niet veel zin in de formaliteiten die erbij komen kijken? Vaak is het afsluiten van een verzekering eenvoudiger dan je denkt! Voor de Dentalia Plus-verzekering van OZ hoef je bijvoorbeeld enkel je gegevens achter te laten op hun wegpagina. Daarna word je vrijblijvend gecontacteerd met meer info en als je nog geen klant bent, ontvang je ook daar meer informatie over.

Door

Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…

Lees Meer ...

Logo Gezond

Meest gedeeld

Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…