Het lijkt erop dat JavaScript is uitgeschakeld. Schakel dit in om ervoor te zorgen dat deze website correct werkt.

4 redenen waarom je moet daten met een man met een baard

Anja
2 min read

Niet iedereen is fan van mannen met een baard. Sommige vrouwen verkiezen nu eenmaal een gladgeschoren man. Andere vrouwen vinden mannen met een mooi verzorgde baard veel aantrekkelijker. Er zijn dus echt wel voordelen aan mannen met een baard.

1. Een baard getuigt van mannelijkheid

Een baard is een synoniem voor mannelijkheid. Gladde, onbehaarde wangetjes zijn schattig en leuk, maar een baard is pas stoer. Een man met een baard wekt oergevoelens op, je weet dat deze man je zal beschermen en dat hij voor je door het voor zal gaan. Bovendien hebben mannen met een snelle baardgroei hogere testosterongehaltes. Dat toonde een studie van de Universiteit van Southern Queensland aan.

2. Een baard maakt volwassen

Mannen met een baard zien er volwassener en ouder uit. Weg met die babyface, door een baard straalt een man meer kennis en levenservaring uit. En geef toe, dat is toch aantrekkelijk? Als bepaalde mannen hun baard afscheren, zien ze eruit als een jongetje. En een vrouw heeft toch graag een stoere, volwassen man aan haar zij?

3. Met uiterlijk bezig

Een man met een baard is een man die voor zichzelf zorgt. Een baard onderhouden kost relatief veel tijd. Mannen met een baard zijn dus wel degelijk ook veel met hun uiterlijk bezig.

4. Mannen met een baard hebben macht

Mannen met een baard hebben al altijd veel macht gehad, al sinds de oudheid. In de middeleeuwen werd een baard beschouwd als een eresymbool. Als een man de baard van een andere man aanraakte, was dat een reden om een duel aan te gaan.

 

 

Door Anja

Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…

Lees Meer ...

Logo Gezond

Meest gedeeld

Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…