Het lijkt erop dat JavaScript is uitgeschakeld. Schakel dit in om ervoor te zorgen dat deze website correct werkt.

De 4 vaakst gestelde vragen over babyvoeding in potjes beantwoord

5 min read

Aangezien kinderen heel wat specifieke voedingsbehoeften hebben die cruciaal zijn voor hun ontwikkeling, speelt de babyvoeding die hun ouders hen geven uiteraard een belangrijke rol.

Het is dan ook normaal dat ouders graag willen weten welke ingrediënten babyvoeding bevat en hoe babyvoeding wordt geproduceerd.

Wij lijsten de 4 meest gestelde vragen over babyvoeding in potjes voor je op en beantwoorden ze met de babyvoeding van Olvarit als voorbeeld!

Hoe komt het dat babyvoeding zo lang houdbaar is?

Babyvoeding in potjes is veel langer houdbaar dan bepaalde andere voeding. De reden? De glazen potjes waar men de babyvoeding in doet, worden op het einde van het bereidingsproces verhit en vervolgens vacuüm afgesloten. Zo blijven de ingrediënten lang bewaard.

Dat betekent dus ook dat de lange houdbaarheid van potjes babyvoeding niks met bewaarmiddelen te maken heeft. Het is wettelijk verboden om bewaarmiddelen aan babyvoeding toe te voegen.

Meer over welke toevoegingen er al dan niet in babyvoeding in potjes zitten ontdek je in de video:

Waarom in glazen potjes?

Bij Olvarit wordt gekozen voor glazen potjes. Dat biedt namelijk tal van voordelen. Glas beschermt de producten optimaal en zorgt ervoor dat je steeds kunt zien wat er in de potjes ziet. Verder zijn de potjes niet schadelijk voor het milieu, aangezien je ze eenvoudig kunt recycleren. Tot slot zijn de glazen potjes ook gewoon handig: ze zijn stevig, zodat je ze makkelijk kunt meenemen wanneer je met je baby ergens naartoe gaat.

Wat als mijn baby het potje niet lust?

Het is goed mogelijk dat je kindje aanvankelijk de babyvoeding niet lust. Je baby moet wellicht gewoon even wennen aan de nieuwe smaken.

Kinderen hebben sowieso een aangeboren aanleg voor zoetere smaken zoals die van fruit. Daarom kan het wanneer je begint met vaste voeding moeilijk zijn om je kindje te laten wennen aan groentesmaken. Ga hierbij vooral niet overhaast te werk: geef je baby de kans om stap voor stap nieuwe smaken te ontdekken.

De babyvoeding van Olvarit is hier trouwens perfect voor, omdat in elk potje één groente- of fruitsmaak duidelijk overheerst. Op die manier kan je kindje verschillende smaken leren kennen en kan je voldoende afwisselen. Om meer te weten over deze pure en herkenbare groente- en fruitsoorten, klik hier.

In onderstaande video ontdek je nog meer trips en tricks om je kindje nieuwe smaken aan te leren:

Welke ingrediënten worden gebruikt?

We hebben het eerder al vermeld: baby’s en kinderen hebben specifieke voedingsbehoeften die cruciaal zijn voor hun ontwikkeling. Daarom worden de ingrediënten die in babyvoeding worden gebruikt nauwkeurig geselecteerd en moeten ze aan strenge gezondheids- en kwaliteitsvoorschriften voldoen.

Zo worden de groenten en het fruit die in Olvarit-babyvoeding verwerkt worden onderworpen aan heel wat tests, zowel tijdens de teelt, de oogt, voor ze in de fabriek komen als daarna.

Men kiest er bovendien voor om alle ingrediënten te stomen, zodat de vitaminen, mineralen en de smaak goed bewaard blijven.

Door

Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…

Lees Meer ...

Logo Gezond

Meest gedeeld

Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…