Het lijkt erop dat JavaScript is uitgeschakeld. Schakel dit in om ervoor te zorgen dat deze website correct werkt.

4 zaken om te overwegen bij het zoeken van een nieuwe tandarts

Gezond.be
3 min read

Geschreven met input van CDC Tandzorg.

Ben je verhuisd of ontevreden over je huidige tandarts? Dan kun je op zoek gaan naar een nieuwe tandarts. Er zijn er genoeg om uit te kiezen, maar hoe maak je zo’n keuze eigenlijk? We bespreken vier zaken om te overwegen bij het zoeken van een nieuwe tandarts.

Locatie van de praktijk

De locatie van de praktijk moet bij voorkeur gemakkelijk te bereiken zijn vanuit je huis of werk, en als nodig ook met het openbaar vervoer. Zeker bij noodgevallen wil je niet lang onderweg hoeven zijn, maar ook als je onder werktijd naar de tandarts moet is het fijn als je weinig tijd kwijt bent aan reizen. Daarnaast is het natuurlijk prettig als je makkelijk en gratis je auto dicht bij de praktijk kunt parkeren. Woon je niet ver van Eindhoven, dan is een tandarts in Best bijvoorbeeld een goede keuze.

Bang voor de tandarts

Ben jij bang voor de tandarts? Je bent heus niet de enige! Maar het is wel een belangrijk gegeven om mee te nemen in je zoektocht naar een nieuwe tandarts. Er zijn namelijk zogenaamde ‘angsttandartsen’ die speciaal ingesteld zijn op patiënten die zich angstig voelen bij de tandarts. Een angsttandarts luistert naar jouw wensen en houdt rekening met jouw angst. Eventueel kun je ook kiezen voor een narcosetandarts waarbij je behandelingen onder narcose kunt ondergaan.

Wanneer is de praktijk open?

Verschillende tandartsenpraktijken kunnen er verschillende openingstijden op na houden. Het is natuurlijk belangrijk dat jij zo veel mogelijk terechtkunt wanneer het jou het beste uitkomt. Ben je bijvoorbeeld één dag in de week vrij, zoek dan een tandarts die ook daadwerkelijk op deze dag open is. Kijk ook naar eventuele mogelijkheden in de avonduren of juist vroeg in de ochtend. Soms zijn er zelfs mogelijkheden op de zaterdag.

Meerdere tandartsen

Er zijn praktijken met één tandarts en praktijken met meerdere tandartsen. Hoewel kleine praktijken vaak wat persoonlijker aanvoelen, kan het een voordeel zijn als er meerdere tandartsen werken. Zo is de kans groter dat je een afspraak kunt krijgen op het moment dat het jou het beste uitkomt, tenzij je het natuurlijk belangrijk vindt om altijd bij dezelfde tandarts te komen.

Uiteindelijk speelt je gevoel bij een tandarts natuurlijk ook een belangrijke rol. Dat kun je pas inschatten als je daadwerkelijk bij de tandarts in kwestie bent geweest. Het staat je vrij om daarna nogmaals van tandarts te wisselen als je dat prettiger vindt.

Door Gezond.be

Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…

Lees Meer ...

Logo Gezond

Meest gedeeld

Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…