Het lijkt erop dat JavaScript is uitgeschakeld. Schakel dit in om ervoor te zorgen dat deze website correct werkt.

5 dingen die gebeuren als je stopt met koffie drinken

Bram
3 min read

Koffie drinken heeft voordelen en nadelen. Koffie zit boordevol antioxidanten en het houdt je scherp gedurende de dag. Maar koffie kan er ook voor zorgen dat je gewicht bijkomt en nerveus wordt. Ervaar jij vooral de nadelen van koffie en zou je graag wat minder koffie drinken? Dan mag je deze dingen zeker verwachten.

1.Je zal ontwenningsverschijnselen krijgen

Als je stopt met koffie drinken zal je last krijgen van ontwenningsverschijnselen. Dat kunnen vermoeidheid, hoofdpijn en humeurschommelingen zijn. Soms kunnen deze ontwenningsverschijnselen verlicht worden door een koffielepel koffie te drinken. Het kan ongeveer 10 dagen duren voor je lichaam weer helemaal in balans is. Laat dus best je vrienden en familie weten waarom je een tijdje humeuriger bent.

2.Je zal gewicht verliezen

Zwarte koffie bevat weinig calorieën, maar veel mensen voegen suiker en room toe. Een frappucino iced latte mag dan misschien wel erg lekker zijn, het zit boordevol calorieën. Dat kan zelfs oplopen tot 400 calorieën. Door water te drinken in plaats van koffie kan je dus snel gewicht verliezen.

3… of gewicht bijkomen

Drink jij je koffie altijd zwart? De cafeïne die in koffie zit kan je hongergevoel onderdrukken. Het geeft je metabolisme een boost en daarom zal je meer vet verbranden. Als je stopt met het drinken van zwarte koffie kan je dus gewicht bijkomen. Wil je dit vermijden? Drink dan de eerste maanden een tas gezonde groene thee in de plaats!

4.Je spijsvertering wordt beter

De zure bestanddelen die in koffie zitten kunnen je diarree geven. Nog een reden dus om te stoppen met het drinken van koffie.

5.Je hebt in het begin minder energie om te sporten

Als je voor je workout een kopje koffie drinkt zal je wellicht al gemerkt hebben dat je sportprestaties verbeteren. Door te stoppen met het drinken van koffie kan je tijdelijk wat minder energie hebben om te sporten. Probeer een energie dip te vermijden door een half uurtje voor je workout een tasje groene thee te drinken, dat is even effectief!

6.Je wordt rustiger

Je kan echt nerveus en zenuwachtig worden als je koffie hebt gedronken. Dat komt omdat cafeïne een opwekkend middel is. Het is eigenlijk een psychoactieve stof die een stimulerende werking heeft op je zenuwstelsel. Je krijgt meer adrenaline en een verhoogde bloeddruk, dat is niet altijd gezond. Door te stoppen met het drinken van koffie zal je je veel rustiger voelen en ’s avonds sneller in slaap vallen.

Door Bram

Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…

Lees Meer ...

Logo Gezond

Meest gedeeld

Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…