Het lijkt erop dat JavaScript is uitgeschakeld. Schakel dit in om ervoor te zorgen dat deze website correct werkt.

5 manieren om je minder depressief te voelen

Olivier
2 min read

Veel mensen leiden aan depressie. Iedereen lijkt altijd vrolijk te zijn, maar van binnen zit dit wel anders. Het kan zeer lastig zijn wanneer je in een depressieve bui zit. Hieronder 5 tips om je minder depri te voelen!

Stel jezelf iets leuks in het vooruitzicht

Zit je in een lastige periode? Zorg dan dat je leuke dingen hebt om naar uit te kijken. Stel jezelf iets leuks in het vooruitzicht. Plan leuke activiteiten in het weekend die ervoor zorgen dat je de week doorkomt.

Zoek afleiding

Als je thuis in je pyjama in bed ligt, blijf je in die depressieve sleur. Ook al voelt dit het meest ‘veilig’, het is beter om erop uit te gaan en afleiding te zoeken. Bel je vrienden en vriendinnen op en doe leuke dingen. Je zal je vanzelf beter gaan voelen.

Focus op de goede dingen

Probeer niet te veel aandacht te besteden aan de dingen die fout gaan. Focus je vooral op de dingen die goed gaan. Zo zal je zien dat je eigenlijk heel goed bezig bent!

Sporten

Wanneer je sport, maakt je lichaam het stofje endorfine aan. Dit stofje wordt ook wel de ‘feel good drug’ genoemd. Dit maakt je namelijk hartstikke gelukkig. Ga lekker hardlopen en zorg dat je dit op dagelijkse basis blijft doen.

Praat

Praten over je problemen lucht op. Zo geef je je emoties een plekje. Wanneer je de dingen waarover je piekert alleen maar voor jezelf houdt, zullen deze zich opkroppen en ga je je alleen maar slechter voelen. Praat met iemand die je vertrouwt en als je deze niet hebt, zoek dan professionele hulp.

Door Olivier

Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…

Lees Meer ...

Logo Gezond

Meest gedeeld

Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…