Het lijkt erop dat JavaScript is uitgeschakeld. Schakel dit in om ervoor te zorgen dat deze website correct werkt.

5 psychologische trucjes die je leven makkelijker maken

Bram
2 min read

Het leven is niet altijd rozengeur en maneschijn. Met deze 5 psychologische trucjes kan je jezelf gelukkiger maken. Probeer ze eens, wat heb je te verliezen?

1.Schrijf je gedachten neer als je gestresseerd of ongelukkig bent

We voelen ons allemaal weleens gestresseerd of ongelukkig. Schrijf je gevoelens in een dagboek en sluit het. Geloof het of niet, je zal je beter op je werk kunnen concentreren omdat je je gedachten met ‘iemand’ hebt gedeeld. Als je je gedachten deelt, wordt de last minder zwaar.

2.Geef jezelf minder keuzes als je niet kan kiezen

Sommige mensen denken dat het beter is om meer opties, keuzemogelijkheden en informatie te hebben. Maar het is eigenlijk erg moeilijk als je te veel keuzemogelijkheden hebt. Onderzoek toont aan dat we maximum 4 opties tegelijkertijd kunnen overwegen. Om een weloverwogen keuze te kunnen maken moet je jezelf dus minder opties geven. Dit geeft je de mogelijkheid om elke optie goed te onderzoeken en te vergelijken.

3.Een goede houding geeft je meer zelfvertrouwen

Deze psychologische truc kan je zowel thuis als op het werk gebruiken. Het kan je liefdesleven en je carrière zelfs drastisch veranderen. Hoe kan je meer zelfvertrouwen krijgen vraag je je af? De beste manier om dit te doen is door je houding te veranderen. Geef jezelf meer ruimte en sta mooi rechtop. Hou je borst vooruit en hef je hoofd omhoog.

4.Denk altijd aan een positieve afloop

Mensen onderschatten vaak de kracht van gedachten. Nergens is de invloed van gedachten zo duidelijk als bij positive thinking. Gedachten hebben een grote invloed op onze handelingen. Als je dénkt dat iets succes zal hebben, zal je er alles aan doen om het te laten slagen. Je wil jezelf immers niet teleurstellen. Probeer altijd positief te denken, het zal je leven veranderen.

5.Glimlachen als je triestig bent

Wist je dat je je gevoelens kan veranderen door te glimlachen? Probeer het maar! Maak met je lippen een glimlach en voel wat er gebeurt. Je lichaam zal meer serotonine produceren en daar word je gelukkig van. Probeer elke half uur eens te glimlachen, zelfs als je alleen aan het werk bent. Je zal je veel gelukkiger voelen.

Door Bram

Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…

Lees Meer ...

Logo Gezond

Meest gedeeld

Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…