Het lijkt erop dat JavaScript is uitgeschakeld. Schakel dit in om ervoor te zorgen dat deze website correct werkt.

5 redenen om je dag te beginnen met gemberthee

Bram
3 min read

Gemberthee is niet alleen lekker pittig, het is ook heel erg goed voor je lichaam. Als je ’s morgens je dag begint met een heerlijke gemberthee zal je in een mum van tijd gezonder worden.

1.Het is goed voor je spijsvertering

In Japan wordt gember meestal gebruikt om ervoor te zorgen dat smaken beter tot hun recht kunnen komen. Het bevordert de aanmaak van speeksel en het stimuleert je spijsvertering. Heb je ‘s morgens niet altijd honger? Drink dan eerst een tasje gemberthee, je metabolisme zal snel beginnen werken. Gemberthee helpt je om gewicht te verliezen en op een gezond gewicht te blijven.

2.Je bent beter beschermd tegen kanker

Volgens verschillende studies kunnen ontstekingen aan de dikke darm een voorbode zijn van darmkanker. Gemberthee werkt ontstekingsremmend en kan ontdekkingen voorkomen. Als je elke dag een tasje gemberthee drinkt worden ontstekingen vermeden en daalt je risico op verschillende soorten kanker.

3.Je zal minder vlug ziek worden

Gemberthee zal je immuunsysteem versterken, je zal dus minder snel ziek worden. Heb je last van een verkoudheid? Als je gemberthee drinkt zullen infecties aan je luchtwegen snel genezen.

4.Het helpt pijn te verlichten

Gember is bijna even doeltreffend als een pijnstiller. Heb jij soms last van je gewrichten? Drink dan zeker elke morgen gemberthee. Het zal gewrichtspijn verminderen. Het extract van 500 mg gember is zelfs even efficiënt als een ibuprofen van 400 mg. Drink gemberthee tijdens je menstruatie en je pijn zal snel verlicht worden.

5.Het helpt misselijkheid

Als je elke dag gemberthee drinkt zal je veel minder vlug misselijk worden. Vooral zwangere vrouwen kunnen hier baat bij hebben. Studies tonen aan dat misselijkheid met 40% vermindert na het drinken van gemberthee. Ga je op reis? Drink dan zeker gemberthee, zo voorkom je reismisselijkheid.

Door Bram

Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…

Lees Meer ...

Logo Gezond

Meest gedeeld

Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…