Het lijkt erop dat JavaScript is uitgeschakeld. Schakel dit in om ervoor te zorgen dat deze website correct werkt.

5 redenen waarom single zijn zo slecht nog niet is

Anja
3 min read

Het single leven heeft ook heel veel voordelen!

1. Singles worden minder dik

Op het moment dat je een vaste relatie hebt dan hoef je in de regel minder je best te doen om je partner te verleiden. Aan de neiging om te snoepen en te snacken zul je dan ook eerder toegeven waardoor er al snel wat extra kilootjes lichaamsgewicht bij kunnen komen. Als single echter wil je natuurlijk overal en altijd de nodige indruk maken en probeer je er dus zo goed mogelijk uit te zien. Je lichaam in een optimale shape en conditie houden maakt daar vanzelfsprekend een belangrijk onderdeel van uit. Bovendien is alleen een doos met pralines leeg plunderen minder romantisch dan wanneer je dit samen doet met je lief.

2. Singles sporten vaker

Het uiterlijk is voor een single in de regel van levensbelang. Maar een perfect lichaam komt helaas niet uit de lucht vallen en dus zul je regelmatig iets aan sport moeten doen. Singles zullen dan ook vaker met sportieve activiteiten in de weer zijn en gezonder leven dan iemand die al een relatie heeft. Als je nog een partner wilt veroveren dan zul je bijvoorbeeld ook minder snel geneigd zijn om je volledig te laten gaan. Bovendien hebben singles het vaak te druk, met allerlei andere zaken, om urenlang op de bank te zitten. Vaak besteden singles deze tijd in de sportschool of bij een sportvereniging.

3. Singles hebben minder last van stress

Over het algemeen kan worden gesteld dat singles minder last hebben van stress en spanningen. Alleen de singles die erg hard op zoek zijn naar een lief hebben van tijd tot tijd last van kopzorgen. Als single kun je immers zelf beslissingen nemen zonder daar eerst verantwoording over af te hoeven leggen ten opzichte van een partner. Ook heb je niet te maken met relationele ruzies of andere stresserende zaken. Hier hoef je dan ook niet gespannen over te zijn.

4. Singles hoeven niet naar een irritante schoonfamilie

Voor een heleboel singles is het een flinke opluchting om te weten dat zij niet naar een irritante schoonfamilie hoeven. De meeste mensen die een vaste relatie hebben, zullen namelijk geregeld te maken krijgen met bezoekjes waarbij ze niet volledig zichzelf kunnen zijn. Vaak betekent dat bovendien dat ze apart moeten slapen van hun lief en ook kunnen er van tijd tot tijd ongemakkelijke stiltes vallen aan tafel samen met de schoonfamilie. Een single kan dan ook zelf bepalen wat hij, of zij, draagt en hoeveel glaasjes je achterover wilt slaan tijdens een etentje of een avondje uit.

5. Single zijn is voordeliger

Als single hoef je niet verplicht mee te doen met allerlei feesten waardoor je bankrekening enigszins gespaard kan blijven. Denk maar eens aan de verjaardag van je lief, verjaardagen van je schoonfamilie en de feestdagen in december. Wanneer je single bent dan kun je zelf besluiten of je een jaartje overslaat en dus geen dure, zinloze cadeaus koopt. Er is namelijk niets zo frustrerend als geld uit moeten geven voor anderen, terwijl je weet dat je als gevolg van deze uitgaven de maand erna op droog brood en water dient te gaan leven.

Door Anja

Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…

Lees Meer ...

Logo Gezond

Meest gedeeld

Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…