Het lijkt erop dat JavaScript is uitgeschakeld. Schakel dit in om ervoor te zorgen dat deze website correct werkt.

5 signalen dat je een drankprobleem hebt

Bram
2 min read

De grens tussen af en toe de bloemetjes buitenzetten en een drankprobleem is niet altijd even duidelijk. Maar liefst 1 op de 10 mensen heeft een drankprobleem, soms zelfs zonder dat ze dat zelf beseffen. Als je deze 5 dingen herkent dan mag je er vanuit gaan dat je echt een drankprobleem hebt. Blijf niet bij de pakken zitten en zoek hulp!

1.Je kan steeds beter tegen alcohol

Het valt je op dat je vroeger sneller dronken werd. Nu kan je echt goed tegen alcohol en je drinkt al je vrienden onder tafel. Als je beter tegen alcohol kunt wil dat zeggen dat er sprake is van een toenemende gewenning. En dat is niet altijd even goed, misschien drink je een beetje te veel?

2.Je voelt je schuldig

Als je je schuldig voelt als je gedronken hebt dan is dat echt een signaal dat je er beter met iemand over praat. Schaam je er niet voor!

3.Je kan moeilijk stoppen met drinken

Als je eenmaal bent begonnen met drinken kan je maar moeilijk stoppen, herkenbaar? Heb je soms behoefte om een glaasje te drinken op tijdstippen die eigenlijk echt niet kunnen? Het is mogelijk dat je afhankelijk wordt van alcohol, je gaat dan best eens langs bij je huisarts.

4.Je ondervindt slechte gevolgen en je blijft drinken

De schadelijke gevolgen van alcohol ken al, maar toch kan je niet goed stoppen met drinken. Je drankpatroon is een gewoonte geworden en je hebt er zelf nog maar weinig vat op. Je beseft het niet altijd, maar je begint alcohol echt nodig te hebben.

5.Andere mensen zeggen dat je veel drinkt

De mensen rondom je hebben echt het beste voor je. Hebben ze je al eens gevraagd om wat minder te drinken? Het is moeilijk om van jezelf te zien dat je verslaafd wordt aan alcohol. Wat jij niet ziet, zien anderen wel. Negeer hen dus niet en zoek professionele hulp.

Heb jij vragen over alcohol en wil je er graag met iemand over praten? Je op elk moment van de dag anoniem en gratis terecht bij Tele-onthaal op het nummer 106. Je kan ook steeds een afspraak maken bij je huisarts voor verdere informatie en begeleiding.

Door Bram

Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…

Lees Meer ...

Logo Gezond

Meest gedeeld

Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…