Het lijkt erop dat JavaScript is uitgeschakeld. Schakel dit in om ervoor te zorgen dat deze website correct werkt.

5 tekenen dat je nú een glas water moet drinken

Bram
3 min read

Maar liefst de helft van de vrouwen drinkt te weinig water. We weten allemaal dat genoeg water drinken belangrijk is om mooi en gezond te blijven, waarom vergeten we het dan? Let goed op je lichaam, als je een van deze 5 tekenen opmerkt is het de hoogste tijd om water te drinken!

1.Je hebt meer last van blaastonstekingen

Als je elke dag genoeg water drinkt dan is de kans klein dat je een blaasontsteking krijgt. Drink daarom per dag minstens 1,5 tot 2 liter water. Omdat je meer gaat plassen zullen bacteriën in je blaas weggespoeld worden. Als je weinig drinkt moet je ook minder plassen, bacteriën krijgen zo vrij spel met een vervelende blaasontsteking tot gevolg. Bonustip: heb jij af en toe last van een blaasontsteking? Drink dan elke dag een glaasje puur, ongezoet veenbessensap. Het is de beste natuurlijke remedie tegen blaasontstekingen!

2.Je huid wordt droger

Te weinig drinken veroorzaakt een droge doffe huid. Je huid is het grootste orgaan van je lichaam en het heeft water nodig om goed te kunnen werken. Als je te weinig drinkt zullen je huidcellen beginnen krimpen en dan krijg je een droge huid.

3.Je hebt hoofdpijn

Hoofdpijn is vaak de eerste klacht die je krijgt als je niet genoeg drinkt. Je hersenen bestaan voor 75% uit water, als je niet genoeg drinkt dan drogen ze uit. De bloedvaten in je hersenen zullen zich uitzetten in een poging om zoveel mogelijk gebruik te maken van het vocht dat achtergebleven is. De hoofdpijn ontstaat omdat die wijde bloedvaten tegen je hersenvlies aandrukken. Gelukkig gaat dit snel over als je weer water drinkt, maar echt gezond is het niet!

4.Je hartslag versnelt

Ook je hartslag wordt beïnvloed door het water dat je drinkt. Als je te weinig drinkt moet je lichaam meer moeite doen om je bloedstroom op gang te houden, je hart zal daarom sneller kloppen. Die hoge hartslag kan je een opgejaagd en onrustig gevoel geven. De remedie? Drink snel een paar glazen water!

5.Je voelt je duizelig

Als je hersenen niet genoeg vocht krijgen kan je duizelig worden. Door te weinig te drinken komt er niet genoeg zuurstof in je hersenen. Na een glaasje water zal je je veel beter voelen.

Wil je steeds water bij de hand? Waarom niet zo’n handige Dopper drinkbus

Door Bram

Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…

Lees Meer ...

Logo Gezond

Meest gedeeld

Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…