Het lijkt erop dat JavaScript is uitgeschakeld. Schakel dit in om ervoor te zorgen dat deze website correct werkt.

5 tips om veilig en online een lief aan de haak te slaan

Olivier
3 min read

Wil je online een date vinden? Dat kan op een veilige manier met deze tips.

1. E-mailadres zonder je echte naam 

Op het moment dat je wilt communiceren met een online lief dan kun je dit het beste doen met een e-mailadres waaruit niet je echte naam herleidt kan worden. Bij voorkeur maak je zelfs een compleet nieuw e-mailadres aan voor je datingcontacten. Dit adres dient dan niet te bestaan uit je naam en/of voornaam. Voor personen die een beetje handig zijn met de computer is met een dergelijk adres namelijk gemakkelijk te persoonlijke informatie over je op te zoeken. Je bent dan bijvoorbeeld veel eerder te traceren op verschillende social media.

2. Gebruik een mobiel telefoonnummer

Indien je een internetdate je telefoonnummer wilt geven dan doe je er verstandig aan om een mobiel nummer te gebruiken. Ook in dit geval geldt dat je aan de hand van een vast telefoonnummer erg gemakkelijk meer informatie over iemand kunt verzamelen op het internet. De kans is dan bijvoorbeeld behoorlijk groot dat je date je adres zonder problemen kan achterhalen. Voor je eigen veiligheid kun je dan ook beter alleen een mobiel nummer geven. Bovendien kun je eenvoudiger overstappen naar een ander mobiel nummer, bijvoorbeeld als iemand je telefonisch lastig blijft vallen, dan wisselen van een vaste lijn.

3. Regel je eigen vervoer

Zodra je een afspraakje hebt gemaakt met een online date dan is het absoluut aan te raden om zelf vervoer te regelen. Laat je date je in geen geval thuis ophalen. Je hoeft dan, mocht er toch geen klik zijn tussen jullie, je woonplaats niet prijs te geven. Bovendien weet je op voorhand niet of je date wel echt te vertrouwen is. Na je afspraakje doe je er dan uiteraard ook goed aan om zelf weer voor vervoer naar huis te zorgen. Je kunt dan niet alleen vertrekken op het moment dat jij dat wilt, maar ook kun je zo wat extra veiligheidsmaatregelen inbouwen

4. Kies een openbare gelegenheid 

Om er zeker van te zijn dat je date veilig zal verlopen, dien je je afspraak te organiseren in een openbare gelegenheid, zoals een café of evenement. Er zullen dan immers altijd andere mensen aanwezig zijn die je te hulp kunnen schieten mocht je date uit de hand lopen. Wanneer je date voorstelt om samen naar een afgelegen plek, zoals een park of een verlaten stuk strand, te gaan, kun je dit beter resoluut weigeren. Ook het voorstel om naar zijn, of haar, woning te gaan, sla je beter meteen af. Je weet immers niet wat voor vlees je precies in de kuip hebt en je moet altijd eerst aan je eigen veiligheid denken.

5. Schep geen verwachtingen bij je date

Tijdens een eerste afspraakje kun je er beter op staan dan je de helft van rekening betaalt. Op die manier voorkom je dat je date nog een soort tegenprestatie van je kan verwachten. Verder is het niet handig om toespelingen te maken die je date op het verkeerde been kunnen zetten en de illusie kunnen wekken dat je bereid bent verder te gaan dan alleen samen een drankje drinken. Op deze manier kun je je eigen veiligheid namelijk behoorlijk in gevaar brengen. Uiteraard moet je er altijd voor zorgen dat je tijdens een date geen dingen doet die je eigenlijk helemaal niet wil doen, of die tegen je principes ingaan.

Door Olivier

Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…

Lees Meer ...

Logo Gezond

Meest gedeeld

Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…