Het lijkt erop dat JavaScript is uitgeschakeld. Schakel dit in om ervoor te zorgen dat deze website correct werkt.

5 X goedkope ideeën voor leuke uitstapjes deze zomer!

Anja
3 min read

Een uitstapje met je partner of met het hele gezin hoeft echt niet duur te zijn. Een bezoek aan een pretpark kost tegenwoordig een flinke hap uit je budget, maar er zijn gelukkig ook uitstapjes die je voor veel minder geld kunt maken. Vooral met kinderen erbij is het soms goed om ze duidelijk te maken dat je het ook leuk kunt hebben zonder dat er veel geld wordt uitgegeven. Maar ook als je met z’n tweeën bent kan een goedkoop dagje uit heel geslaagd zijn.

Strand

Een dagje naar het strand hoeft niet duur te zijn. Je kunt lekker in de zon genieten en een kleurtje opdoen. Voor wat verfrissing neem je een duik in zee of als je dat genoeg vindt houd je het bij pootje baden. Eten en drinken kun je meenemen in plaats van naar de strandtent te gaan waar een drankje allen al 4 euro kost. Als je een goede koeltas hebt kun je drankjes, broodjes, salade en fruit van thuis meenemen voor de lunch.

Bos

Een mooie wandeling of fietstocht naar het bos is een andere mogelijkheid. In het bos kun je ook heerlijk en ongestoord picknicken. Neem een deken of picknickkleed mee, een mand met broodjes en andere lekkernijen en jullie hebben een heerlijke dag.

Museum

Ons land heeft vele musea. Sommige daarvan zijn bekend en daarvoor betaal je een flinke toegangsprijs. Maar zoek eens uit of er ook een leuk museum in je directe omgeving is, of in de buurt van je vakantieadres. Juist een klein en onbekend museum kan heel leuk en leerzaam zijn om te bezoeken. Vaak is de beheerder extra bevlogen en bereid om je uitgebreid te vertellen over wat er te zien is in het museum.

Kerk

De meeste kerken zijn vrij toegankelijk. De inrichting is vaak eeuwen oud en prachtig om te zien. Geniet van de serene rust in de kerk en van de mooie gebrandschilderde ramen. Brand een kaarsje voor een overleden dierbare en je zult zien dat je geest heerlijk tot rust is gekomen.

Boerderij

Misschien is er een boerderij in de buurt waar je een dagje kunt gaan helpen. Met fruit plukken bijvoorbeeld. In het oogstseizoen kunnen veel telers wel een helpende hand gebruiken. Een middagje appels of pruimen plukken met het hele gezin kan erg leuk zijn. En dan natuurlijk na afloop een zak fruit mee nar huis om er thuis van te genieten.

Lees ook:

Door Anja

Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…

Lees Meer ...

Logo Gezond

Meest gedeeld

Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…