Het lijkt erop dat JavaScript is uitgeschakeld. Schakel dit in om ervoor te zorgen dat deze website correct werkt.

5 X mythes over alcohol

Camille
2 min read

Over alcohol bestaan tientallen fabeltjes, sommige waar, sommige niet waar. Dit kan voor nogal wat verwarring zorgen. Daarom hebben wij 5 mythes over alcohol voor jullie op een rijtje gezet. Dit zijn dingen die je vast wel eens gehoord hebt en het zijn allemaal slechts fabeltjes!

1. Van overgeven ontnuchter je

Wanneer je teveel gedronken hebt en moet overgeven kan dat een opgelucht gevoel geven. Veel mensen denken vaak dat je hiervan ook daadwerkelijk ontnuchtert, dit is echter een fabeltje. Wanneer je overgeeft als je teveel gedronken hebt, is het kwaad namelijk al geschied.

2. De volgende ochtend doorgaan met drinken, voorkomt een kater

Voornamelijk studenten denken dat het tegen een kater helpt als je de volgende ochtend gelijk een paar biertjes drinkt. Dit is niet waar, het is alleen maar uitstel van executie. Wanneer je dit doet, zal de kater later komen.

3. Wijn is gezonder dan bier

Gezondheidstechnisch gezien is wijn misschien wel gezonder dan bier. Maar als je aan kater wilt voorkomen kan je beter bier drinken dan wijn. In rode wijn zit namelijk Tannine, een stofje dat hoofdpijn veroorzaakt.

4. Eten voordat je gaat slapen, vermindert de kater

Veel mensen denken dat wanneer je na het uitgaan een lekkere vette hap eet, de kater de volgende ochtend minder zal zijn. Dit is echter onzin, een goede bodem voordat je begint met drinken kan wel helpen, maar eten nadat je teveel gedronken hebt, heeft geen invloed op je kater.

5. Wijn na bier is plezier, bier na wijn is venijn

Voor deze eeuwenoude leuze is geen enkel wetenschappelijk bewijs. Het heeft er waarschijnlijk mee te maken dat bier voor de armen was en wijn voor de rijken. Als je dus van wijn naar bier ging, werd je arm. Ging je van bier naar wijn, betekende het dat je meer geld als voorheen tot je beschikking had.

Lees ook

 

 

Door Camille

Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…

Lees Meer ...

Logo Gezond

Meest gedeeld

Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…