Het lijkt erop dat JavaScript is uitgeschakeld. Schakel dit in om ervoor te zorgen dat deze website correct werkt.

Welke alcoholische drankjes bevatten de minste calorieën?

Anja
2 min read

Het is weekend en je maakt je op voor een avondje stappen. Hier komt natuurlijk de nodige hoeveelheid alcohol bij kijken. Ben jij het ook zo zat om elke maandag het gevoel te hebben dat je 5 kilo aangekomen bent? Wij hebben voor jullie een lijst opgesteld met alcoholische versnaperingen die de minste calorieën bevatten.

Sangria

Sangria bevat weliswaar hetzelfde aantal calorieën als de meeste andere cocktails. Maar er is een verschil. Sangria bevat, al helemaal als je het zelf maakt, veel meer fruit en dus meer vitamines dan andere alcoholische dranken.

Vodka – spa rood

Dit is waarschijnlijk dé meest verantwoorde keuze op het gebied van de mixdrankjes. Spa rood bevat geen calorieën en geeft toch een fris accent. Stop een schijfje limoen of citroen in je cocktail en zo krijg je ook nog eens wat vitamine C en antioxidanten binnen. Een ‘portie’ vodka bevat slechts 60 kilocalorieën en in combinatie met spa rood is dit dus een super ‘light’ drankje.

Champagne

Dit is waarschijnlijk niet voor iedereen weggelegd. Zoals velen van jullie weten kost een goede fles champagne al behoorlijk wat. Je hebt vast wel eens gehoord dat rode wijn hart- en vaatziekten helpt voorkomen. In champagne zitten dezelfde antioxidanten en bovendien telt champagne maar 95 calorieën per glas. En omdat het vrij prijzig is, drink je waarschijnlijk ook nog eens minder glazen.

Lees ook:

Door Anja

Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…

Lees Meer ...

Logo Gezond

Meest gedeeld

Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…