Het lijkt erop dat JavaScript is uitgeschakeld. Schakel dit in om ervoor te zorgen dat deze website correct werkt.

Lekkere tussendoortjes met weinig calorieën

Camille
3 min read

Heb je besloten om gezonder te eten? In dat geval zijn de volgende vijf tussendoortjes een absolute aanrader!

1. Fruit

Op nummer 1 staat natuurlijk fruit. Een stuk fruit is een ideaal tussendoortje en tevens heel voedzaam. Daar komt bij dat fruit uiteraard over zeer uiteenlopende smaken beschikt. Of je nu een fan bent van zoet of juist zuur fruit, het behoort allemaal tot de mogelijkheden! Bovendien heeft het eten van een sappig stuk fruit zoals een appel of een appelsien ook nog eens een dorstlessende functie.

2. Een smoothie

Tegenwoordig zijn er op de markt tal van eenvoudige en voordelige apparaten terug te vinden waarmee je in een oogwenk een heerlijke en ook gezonde smoothie kan maken. Neem een beetje magere yoghurt en verschillende soorten fruit en/of groenten, gooi deze in de blender en in een mum van tijd heb je niet alleen een lekker, maar bovendien ook een super gezond tussendoortje.

3. Groenten

Groenten als snack? Absoluut! Veel mensen kiezen er iedere dag opnieuw voor om diverse groenten mee te nemen als lekker tussendoortje naar hun werk of gewoon voor onderweg. Denk hierbij aan een stukje selderij, een wortel of een komkommer. Of wat te denken van die kleine, sappige cherrytomaatjes? Ze helpen je moeiteloos de dag door en ze zijn nog eens goed voor je gezondheid ook!

4. Tussendoortjes met rijst

Wil je toch liever iets anders dan bovenstaande? In dat geval kan je ook altijd kiezen voor een rijstwafel. Let wel, je moet goed kijken naar de gebruikte ingrediënten op de verpakking. Er bestaan immers zowel gezonde als minder gezonde rijstwafels. Een lekker alternatief kan een stukje zelf gemaakte rijsttaart of rijstpap zijn Het zijn stuk voor stuk zeer gezonde tussendoortjes die zowel jong als oud zullen weten te waarderen!

5. Noten

Ook noten zijn namelijk een erg lekker en voedzaam tussendoortje. De discussie over noten, vetten en calorieën is er helaas één zo oud als de straat. Het klopt inderdaad dat noten vetten bevatten, maar deze komen uit essentiële eiwitten evenals uit meervoudig onverzadigde vetzuren. Dit zorgt er voor dat zowel noten, maar ook bijvoorbeeld zaden, pitten en pinda's uitstekend dienst kunnen doen als gezond tussendoortje.

Door Camille

Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…

Lees Meer ...

Logo Gezond

Meest gedeeld

Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…