Het lijkt erop dat JavaScript is uitgeschakeld. Schakel dit in om ervoor te zorgen dat deze website correct werkt.

Personen die elke dag een handvol noten eten leven langer!

Camille
2 min read

Een verantwoord eetpatroon is een essentieel onderdeel van een lang en gezond leven. Noten kunnen hier een belangrijke rol in spelen. Uit onderzoek is zelfs gebleken dat personen die elke dag een handvol noten eten, langer leven!

Gezond voedingspatroon

We leven in een maatschappij waarin we constant aan reclames over eten en makkelijke tussendoortjes worden blootgesteld. Als je geen bewuste keuzes maakt over je voeding, is de
verleiding groot om te zwichten voor hapjes en tussendoortjes die vaak teveel suikers en zouten bevatten. Reden genoeg dus om een kijkje te nemen naar de vele gezonde voordelen van noten.

Langer leven

Uit recent onderzoek van Maastricht University is gebleken dat er een sterk verband is tussen het eten van noten en een lager risico om te sterven aan diverse doodsoorzaken als luchtwegaandoeningen, diabetes en kanker en hart- en vaatziekten. Deze conclusie is gebaseerd op de resultaten van ruim 120.000 mannen en vrouwen die aan het onderzoek hebben meegewerkt. Er was een aanzienlijk lager sterftekans te zien onder participanten die gemiddeld 15 gram noten per dag tot zich namen.

De vele voordelen van noten

In diverse noten bevinden zich enkelvoudige of meervoudig onverzadigde vetzuren, antioxidanten, vitamines (o.a IJzer, Vitamine E, B), vezels en andere bioactieve stoffen die bijdragen aan een gezond en verantwoord eetpatroon. Het eten van gemengde noten wordt daarom ook sterk aangeraden om de vele verschillende voedingstoffen binnen te krijgen. Noten zorgen voor een verzadigd gevoel en geven lang energie af zonder pieken of dipjes. Bovendien zijn noten volwaardige vleesvervangers!

Door Camille

Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…

Lees Meer ...

Logo Gezond

Meest gedeeld

Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…