Het lijkt erop dat JavaScript is uitgeschakeld. Schakel dit in om ervoor te zorgen dat deze website correct werkt.

5 zomerse vruchten die je elke dag zou moeten eten

Camille
3 min read

De zomer is van velen het favoriete seizoen. Je zal ze ongetwijfeld geen ongelijk kunnen geven. Want, de zomer weet altijd op een eigen manier voor plezier te zorgen. Voldoende zonlicht brengt natuurlijk al een extra portie vitamine D met zich mee.

Dat is alleen niet voldoende om optimaal te kunnen presteren, waardoor wij hebben besloten vijf vruchten op een rij te zetten waarmee dit wel mogelijk is.

Als je tijdens de warme zomerdagen nog op kantoor zit of een goed boek op het strand leest, kunnen zomerse vruchten deze activiteit nog beter laten verlopen.

Opperste concentratie tijdens het kan altijd van pas komen. Met deze vruchten kan dat!

1. Abrikozen

Je ziet ze niet vaak in lijstjes voorbijkomen, waardoor de abrikoos te weinig aandacht krijgt, terwijl dat het juist wel verdient. De prachtige oranje abrikozen zijn echte zomervruchten waar iedereen van kan genieten.

Tijdens de zomer kan je abrikozen vers van de ‘pers’ krijgen, aangezien ze dan van het land geplukt worden. Doordat een abrikoos vol zit met vitamine A en een goede portie kalium, draagt het bij aan je concentratie en uithoudingsvermogen. Doen dus!

2. Grapefruit

Niet iedereen is een even grote liefhebber van grapefruit, mede doordat de smaak nog wel eens te bitter kan zijn. Alhoewel het bemachtigen van een goede grapefruit minder makkelijk is in de zomer dan in de winter, is het wel een heerlijke fruitsoort om tijdens deze maanden te consumeren. Doordat de grapefruit vol met vitamine C zit, is het een bron van energie.

3. Blauwe bessen

Je kent de blauwe bessen ongetwijfeld wel van de vele antioxidanten dat het rijk is. Tegenwoordig zijn blauwe bessen dan ook niet aan te slapen en dat heeft deels te maken met de vele onderzoeken die naar de werking van de blauwe bes zijn gedaan. Zo zou het de kans op Alzheimer verlagen en ouderdom vertragen. Dat zijn nog eens voordelen waardoor je een fruit als de blauwe bes zou moeten kiezen. Wij weten het wel!

4. Banaan

Een banaan kan overal gegeten worden. Het is de handigste fruitsoort die we kennen. Met een seconde is de schil verwijdert en kunnen we genieten van deze bron aan vitamine C. Het bevordert ons verteringsstelsel en daar profiteren we sterk van. Minder vaak buikpijn door elke dag een banaan te eten.

Verder is het een ideale snack als je van plan bent om te gaan sporten. De suikers van een banaan kunnen vaak direct hun werk al doen, zodat je vlak voor een work-out voldoende energie binnenkrijgt.

5. Appel

De klassieke appel mag niet ontbreken op deze lijst van zomerse vruchten. Alleen in de maand juli zijn appels vaak minder goed verkrijgbaar. Daarna kan jij jezelf weer overladen met appels van alle soorten.

Van Granny Smith tot Jona Gold, appels zijn niet alleen lekker maar ook hartstikke divers.

Verwen jezelf deze maand met een van deze zomerse vruchten!

Door Camille

Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…

Lees Meer ...

Logo Gezond

Meest gedeeld

Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…