Het lijkt erop dat JavaScript is uitgeschakeld. Schakel dit in om ervoor te zorgen dat deze website correct werkt.

6 bewijzen dat liefde altijd sterker is dan haat

Bram
2 min read

Liefde is altijd sterker dan haat, daar bestaat geen twijfel over! Liefde is sterker dan haat, en dat zie je in tijden van nood soms nog het beste.

1. Liefde maakt gelukkig

Van liefde wordt je gelukkig! Dat is wetenschappelijk bewezen. Liefde en verbondenheid zorgen ervoor dat je gelukkiger in het leven staat. Een gelukkiger mens is een gezonder mens!

2. Liefde geeft je energie

“Liefde geeft je vleugels” wordt weleens gezegd. Van liefde krijg je inderdaad ook veel energie, je voelt je alsof je de hele wereld aankan. Liefde is bovendien erg aanstekelijk!

3. Haten doe je vooral jezelf aan

Door te haten doe je vooral jezelf pijn, het vreet aan je energie en je bereikt er niets mee. Meer zelfs, door te haten wordt je ongezonder en ongelukkiger. Doe jezelf een plezier, begraaf gewoon die strijdbijl en geniet van het leven!

4. Er is juist méér liefde en solidariteit na haat

Herinner je je nog de aanslagen in Brussel? Deze gruwelijke daad werd gepleegd uit haat. Maar wat was het resultaat? Er kwam net méér solidariteit. Hulpdiensten en politie stelden heldendaden om mensen te redden. Liefde is sterker dan haat, en dat zie je in tijden van nood soms nog het beste.

5. Haat jij ons? Dan gooien we een hoop liefde over je heen!

Mensen die ons haten proberen er alles aan te doen zodat wij hen ook zouden haten. Maar daar trappen wij niet in! Wij weten dat liefde sterker is dan haat. Kijk maar eens goed, wij zullen je tonen hoe het ook kan!

6. De gouden regel? Leven en laten leven!

Dus ook al ben je nog zo boos, met haat los je helemaal niets op! Meer zelfs, je maakt het alleen maar erger. Leef daarom je leven zoals jij het wil en heb zoveel mogelijk mensen lief. Liefde is sterker dan haat en dat zal altijd zo zijn. 

Door Bram

Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…

Lees Meer ...

Logo Gezond

Meest gedeeld

Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…