Het lijkt erop dat JavaScript is uitgeschakeld. Schakel dit in om ervoor te zorgen dat deze website correct werkt.

6 dingen die je moet weten voor je eerste yogales

Bram
3 min read

Start jij binnenkort met yoga? Dan zijn hier een aantal dingen die je moet weten, kwestie van gênante situaties te vermijden.

1. Wees niet bang om te falen

Tijdens yoga hoef je je nooit te schamen als iets niet lukt. Je bent er, net als iedereen, om te leren. Wees trots op jezelf dat je yoga leert, iedereen is beginner geweest. Koester de leuke momenten en lach met de grappige.

2. Yoga kan intensief zijn

Er bestaan verschillende soorten yoga. Sommige yogalessen focussen op relaxatie en ontspanning, andere yogalessen zijn intensieve workouts en helpen je om gewicht te verliezen. Maak kennis met je yoga docent en stel veel vragen, zo kom je terecht in een yogales die bij je past. Is de yogales iets te intensief voor je? Doe het dan wat rustiger aan, iedereen heeft zijn eigen tempo. Het is net de bedoeling van yoga om beter in contact te komen met jezelf, negeer je lichaam niet.

3. Eet niet te veel voor je eerste les

Het is belangrijk om niet met een volle maag naar je eerste yogales te gaan. Eet een lichte maaltijd en drink voldoende water. Neem extra water mee want yoga kan best wel intensief zijn!

4. Er kan mogelijks gezongen worden

Deze tip hoort in de categorie ‘mentale voorbereiding’. In sommige yogalessen wordt er begonnen met een zangstonde. Dit is zeker en vast niet in alle yogalessen het geval. Je hoeft hier ook niet aan deel te nemen als je dat niet wil. We hebben je gewaarschuwd, je hoeft nu niet te schrikken als je medecursisten ineens beginnen te zingen.

5. Je eerste yogales zal een beetje lijken op Twister

Je allereerste yogales kan een beetje confronterend zijn. Je elegantie en lenigheid zijn ver te zoeken en je beseft dat je nog een lange weg af te leggen hebt. Geef jezelf de tijd en ruimte om wat te knoeien, je zal er later om kunnen lachen.

6. Er is een groot verslavingsgevaar

Zelfs na één yogales zal je het effect op je gemoed en lichaam voelen. Het is een bevrijdende ervaring die erg verslavend kan werken. Yoga is enorm verslavend, je bent bij deze gewaarschuwd.

 

Door Bram

Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…

Lees Meer ...

Logo Gezond

Meest gedeeld

Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…