Het lijkt erop dat JavaScript is uitgeschakeld. Schakel dit in om ervoor te zorgen dat deze website correct werkt.

6 dingen die je niet wist over sportbh’s

Bram
3 min read

Sportbh’s zijn een godsgeschenk voor actieve vrouwen. Toch kiezen vrouwen vaak de verkeerde sport bh. Als jouw sport bh schuurt, jeukt of niet voldoende steun biedt dan heb je de foute bh gekozen. Lees hier de 10 dingen die je nog niet wist over sport bh’s en maak niet dezelfde fout.

1.Je draagt de verkeerde maat

Maar liefst 80% van de vrouwen draagt de verkeerde bh-maat. Vrouwen kopen sport bh’s vaak veel te klein. Een te kleine bh is de oorzaak van de meest voorkomende ongemakken. Je bh schuurt over je huid, je bh-bandjes spannen in je schouders en je borsten worden niet voldoende ondersteund. Hierdoor kan je borstweefsel beschadiging oplopen en dat is nu net wat we willen vermijden. De oplossing? Koop je sport bh niet online en laat je lichaam opmeten in de winkel.

2.Sport bh’s gaan niet lang mee

Doe je lingerie schuif open en je zal waarschijnlijk iets zien wat er niet zou moeten liggen: sport bh’s die je drie jaar geleden gekocht hebt. Omdat een sport bh veel moet ondergaan zal het sneller verslijten dat gewone bh’s. Vervang je sport bh daarom na 12 maanden.

3.Vraag advies

De meeste vrouwen laten zich in de winkel bijstaan door een expert als ze lingerie kopen. Bij sport bh’s zijn ze veel minder veeleisend. Hierdoor kopen ze vaak een sport bh die niet goed past. Laat je in de winkel bijstaan door een sport bh verkoper. Je kan je lichaam laten opmeten en zo de beste bh kiezen.

4.De kwaliteit van de stof is belangrijk

Kies geen katoenen sport bh want dat houdt te veel water vast. Zoek voor licht ademend materiaal dat vocht wegtrekt van je lichaam.

5.Je hebt meer dan één sport bh nodig

Je hebt zes gewone bh’s en maar één sportbeha, dat is een grote fout. Je sport bh moet kunnen presteren in moeilijke omstandigheden. Koop tenminste twee kwaliteitsvolle sport bh’s. Om hun levensduur te verlengen mag je ze niet in de droogkast steken.

6.Je moet regelmatig je maat opnemen

Naarmate de tijd verstrijkt zal je lichaam veranderen door al dat sporten. Je wordt strakker en je sport bh wordt te groot. Zonder dat je het beseft geeft je sport bh niet meer de nodige ondersteuning aan je borstweefsel. Meet daarom regelmatig je lichaam en koop een passende sport bh.

Door Bram

Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…

Lees Meer ...

Logo Gezond

Meest gedeeld

Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…